Ο τηλεοπτικός σταθμός του Πακιστάν Geo TV έδειξε πλάνα από το διεθνές αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ με τη Μαλάλα να κατευθύνεται σε αυτοκίνητο, το οποίο συνοδευόταν από οχήματα υπηρεσιών ασφαλείας.
https://www.facebook.com/GeoEnglishdotTV/videos/2080994168622663/
«Οι εξτρεμιστές έκαναν ό,τι μπορούσαν για να με σταματήσουν, προσπάθησαν να με σκοτώσουν και δεν τα κατάφεραν», είχε πει μετά την επίθεση η Μαλάλα Γιουσαφζάι.
Την περασμένη εβδομάδα, σε ανάρτησή της στο Twitter, η Γιουσαφζάι δεν έκρυψε τη νοσταλγία της για τη χώρα της. «Σήμερα θυμάμαι όμορφες στιγμές από την πατρίδα, όταν παίζαμε κρίκετ στις ταράτσες, όταν τραγουδάγαμε τον εθνικό ύμνο στο σχολείο. Χαρούμενη Ημέρα του Πακιστάν!», είχε γράψει την 23η Μαρτίου.
Αζερμπαϊτζάν: Το αεροπλάνο που συνετρίβη στο Καζακστάν χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο
https://twitter.com/Malala/status/977144637927362560
Η νεαρή ζει στη Βρετανία, όπου είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο μετά την επίθεση εναντίον της. Η Γιουσαφζάι έχει δηλώσει ότι θέλει να σπουδάσει φιλοσοφία, πολιτική και οικονομικά.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες την ανακήρυξε πέρυσι Αγγελιοφόρο Ειρήνης του ΟΗΕ. Σε ηλικία 19 ετών η Γιουσαφζάι έγινε η μικρότερη Αγγελιοφόρος Ειρήνης, η υψηλότερη τιμή που απονέμει ο ΟΗΕ, αρχικά για περίοδο δύο ετών.
Επίσης, το 2014 σε ηλικία 17 ετών ήταν το νεότερο πρόσωπο που τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης. «Δεν είσαι μόνο η ηρωίδα μου, αλλά και ένα πολύ γενναιόδωρο και αφοσιωμένο πρόσωπο», είχε δηλώσει ο Γκουτέρες, απευθυνόμενος στη Γιουσαφζάι.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]