ΑΝ Η ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ δήλωση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζουράρι, για τους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων και τις οικογένειές τους επιχειρήθηκε να αιτιολογηθεί με βάση τον «αιρετικό» του λόγο, η άρνηση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ να δεχθεί τα ιδιωτικά, μη κρατικά πανεπιστήμια, αλλά και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, συνιστά μνημείο υποκρισίας. Πολύ απλά γιατί ο ίδιος είναι καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του περίφημου Χάρβαρντ, που είναι ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, αλλά και γιατί εκεί υπάρχει Πανεπιστημιακή Αστυνομία.
Σκάκι για τρεις
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ο κ. καθηγητής εξέφρασε μια παραδοξότητα. Οτι δηλαδή καλώς υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Αμερική ή στην Κύπρο, ή ότι χρειάζεται στις ΗΠΑ η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, αλλά δεν πρέπει να ισχύει αυτό στην Ελλάδα. Είναι όπως η εχθρική αντιμετώπιση που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση στην ιδιωτική εκπαίδευση και την αριστεία, με τους περιβόητους νόμους Γαβρόγλου και Φίλη και την κατάργηση των πρότυπων σχολείων, αλλά και την οποία εξακολουθεί να έχει, όμως την ίδια ώρα πολλά στελέχη έστελναν τα παιδιά τους στην ιδιωτική εκπαίδευση, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας.
Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ, πολιτική σύγχυση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εμφανίζεται σε όλα τα ζητήματα, και όχι μόνο στην ιδιωτική εκπαίδευση, είναι ωστόσο ηθελημένη, ελλείψει σοβαρών προγραμματικών θέσεων. Οπως το 2015 είχε υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες και δεν υλοποίησε τίποτα από το περιώνυμο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τώρα έχει επιλέξει την προπαγάνδα και την αρνητική διαφήμιση, σε συνδυασμό με τον λαϊκισμό και την υποκρισία, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αλιεύσει ψήφους από οπουδήποτε κι αν προέρχονται. Είτε αφορούν το ακροαριστερό κομματικό ακροατήριο, που θέλει να ακούει κατά της ιδιωτικής εκπαίδευσης, είτε ακόμα και το ακροδεξιό, αντισυστημικό, που πιστεύει ότι μπορεί ένα μέρος του να τον επιλέξει, και γι’ αυτό δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για το κόμμα Κασιδιάρη.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Μητσοτάκη, αντιθέτως, έχει ξεκάθαρες προγραμματικές θέσεις και γι’ αυτό καλεί τους πολίτες να συγκρίνουν και να κρίνουν. Ειδικότερα, μάλιστα, στον τομέα της Παιδείας, όπου τα τελευταία τέσσερα χρόνια έγιναν σημαντικά βήματα από τη Νίκη Κεραμέως προς την κατεύθυνση της βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού της, η Νέα Δημοκρατία έχει ως βασικές προτεραιότητες τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για τα ιδιωτικά, μη κρατικά πανεπιστήμια.