Κατ’ αρχάς, ο ίδιος πέφτει διαρκώς σε αντιφάσεις. Δήλωνε ότι είναι τόσο πλούσιος που δεν χρειάζεται να δουλέψει ξανά στη ζωή του, όμως από τα περιουσιακά του στοιχεία προκύπτει ότι μετά την απόκτηση της μεζονέτας στο Κολωνάκι βαρύνεται με δάνεια που ισοδυναμούν με το «κομπόδεμά του. Εμφανιζόταν ως εφοπλιστής, αλλά δεν έχει καράβια, καυχιόταν ότι είχε αστακοκάραβα αλλά προχθές εξοργισμένος στον Νίκο Χατζηνικολάου διέψευδε τον εαυτό του λέγοντας ότι δεν έχει τέτοια σκάφη. Οταν δεν λέει την αλήθεια για τα αστακοκάραβα, γιατί οι πολίτες να τον πιστέψουν για άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα για την φορολογία;
Η υπόθεση του «πόθεν έσχες» του Κασσελάκη δεν ήταν σοβαρή, αλλά εξελίσσεται σε μείζονα. Θα μπορούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να είχε καταθέσει προ πολλού τη σχετική δήλωση όπως δεσμευόταν από τις αρχές του έτους ώστε να μη γίνει το «μπακαλοτέφτερο» που παρουσίασε προχθές στη Θεσσαλονίκη πρώτο θέμα σε όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης.
Το ελλιπές και προβληματικό περιεχόμενο του «πόθεν έσχες» του, οι χειρισμοί του αμέσως μετά με τις αντιφάσεις και η προσπάθεια αντιπερισπασμού με την επίθεση κατά του Μητσοτάκη ανέδειξαν μία εικόνα πλήρους αναξιοπιστίας για το πρόσωπό του. Και ο Κασσελάκης με το χαρτί που παρουσίασε έσπασε την αλυσίδα εμπιστοσύνης που θα μπορούσε να έχει με τους πολίτες. Οπως είναι γνωστό, το ένα λάθος φέρνει το άλλο.
1.000 μέρες βαρβαρότητας
Ο Θανάσης Οικονόμου, πρώην βουλευτής και μέλος της ομάδας Κασσελάκη, υπονόησε μέσω του Action ότι το «πόθεν έσχες» του Μητσοτάκη βγήκε καθαρό κατόπιν συνδιαλλαγής στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, επί κυβέρνησης Τσίπρα και υπό την «ομπρέλα» του τότε Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Η δήλωση αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο, που ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Εσχες και υποχρέωσε την εκπρόσωπο του κόμματος Βούλα Κεχαγιά να «αδειάσει» τον Οικονόμου και να πει ότι δεν υπάρχει θέμα για τα «πόθεν έσχες» του κ. Μητσοτάκη που ήδη έχουν κατατεθεί.
Ωστόσο, ο Κασσελάκης κάθε τόσο ξιφουλκούσε για τα «πλαστά “πόθεν έσχες” Μητσοτάκη» και τα «αδήλωτα ακίνητα», συνεχίζοντας τις συκοφαντίες, τις οποίες υποχρεώθηκε μέσα σε λίγα 24ωρα να ανασκευάσει.
Oταν ο Χατζηνικολάου επεσήμανε ότι είχε χαρακτηρίσει Αλ Καπόνε τον πρωθυπουργό, ο Κασσελάκης το αρνήθηκε, αν και όλοι ακούσαμε να το εκστομίζει στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, τι άλλο να περιμένουμε;
Με την υπόθεση του «πόθεν έσχες» ο Κασσελάκης πέτυχε το ακατόρθωτο. Να δημιουργήσει νέα σειρά ερωτημάτων για την πραγματική του περιουσία, να φανεί αναξιόπιστος απέναντι στον ελληνικό λαό, να τα βάλει με όλη την πτέρυγα «Τσίπρα» που βρίσκεται εντός του κόμματός του και να παραδεχθεί τελικά, διά της εκπροσώπου του, ότι οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του πρωθυπουργού είναι διαυγείς.
Χρειάζεται μεγάλο ταλέντο για να τα «πετύχεις» μέσα σε λίγα 24ωρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά βυθίζεται λίγο πριν από τις κάλπες από το «σύνδρομο Κατρούγκαλου». Μόνο που τώρα το πρόβλημα δεν είναι οι δηλώσεις ενός πρώην υπουργού Εργασίας, αλλά του ίδιου του προέδρου του κόμματος. Και έπεται συνέχεια.