ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ δεν πέφτει έξω, η Ελλάδα φέτος εξελίσσεται σε έναν από τους πιο δυναμικούς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Οι αφίξεις επισκεπτών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου είναι ήδη αυξημένες σε σχέση με τη χρονιά-ρεκόρ του 2019, ενώ οι ξενοδόχοι αναζητούν προσωπικό για να καλύψουν τις ανάγκες της σεζόν. Εάν μάλιστα ήταν διατεθειμένοι να δώσουν μεγαλύτερες αποδοχές, θα έβρισκαν πιο εύκολα εργαζόμενους για τις επιχειρήσεις τους.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ, στην Τουρκία υπάρχει έντονος προβληματισμός καθώς αναμένεται μείωση του αριθμού αφίξεων από Ρωσία κατά 3 εκατομμύρια επισκέπτες, η πολιτική Ερντογάν για «επιτήδεια ουδετερότητα» δεν είχε επιτυχία στον χώρο του τουρισμού.
ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ κάποια άλλη δυσάρεστη έκπληξη σε διεθνές επίπεδο, κάτι που δυστυχώς δεν μπορεί να αποκλεισθεί, η ελληνική οικονομία θα λάβει από την αύξηση της τουριστικής κίνησης μία ισχυρή τονωτική ένεση και θα κρατήσει το θετικό αναπτυξιακό κλίμα.
ΑΥΡΙΟ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ θα ανακοινώσει τις επικαιροποιημένες προβλέψεις της για όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση και αναμένεται «προσγείωση» σε ό,τι αφορά την αύξηση του ΑΕΠ, επομένως η δυναμική του τουρισμού είναι απαραίτητη προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες λόγω του πληθωρισμού που περιορίζει εισοδήματα και κατανάλωση.
Kινεζική απόβαση στην πίσω αυλή του Τραμπ
ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, η κυβέρνηση είδε να μπαίνει φρένο στις δημοσκοπικές απώλειες, που οφείλονταν στη δυσαρέσκεια των πολιτών για τους αυξημένους λογαριασμούς ενέργειας.
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ καταγράφει μικρή αύξηση των ποσοστών της χωρίς ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορεί να κεφαλαιοποιήσει σημαντικά πολιτικά κέρδη από αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι η τάση αυτή θα εδραιωθεί το επόμενο διάστημα ενώ μία καλή θετική τουριστική περίοδος θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στο σύνολο της οικονομίας.
ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ τον χρόνο της κάλπης, είναι γνωστό ότι «τα μπάνια του λαού» δεν διαταράσσονται, ιδίως όταν φέρνουν χρήματα στην οικονομία.
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της άνοιξης του 2023 και ο σχεδιασμός δεν αλλάζει στο Μαξίμου. Το βασικό είναι η κυβέρνηση να λάβει πρόσθετα μέτρα εάν απαιτηθεί, προκειμένου να περιοριστούν τα πληθωριστικά κύματα λόγω ενεργειακής κρίσης και να θωρακίσει, κατά το δυνατόν, την εγχώρια παραγωγή συνεχίζοντας τις μειώσεις φόρων. Εάν το πετύχει αυτό, θα έχει θέσει τις βάσεις όχι μόνο για τη δεύτερη εκλογική επικράτηση, αλλά και για την επίτευξη της αυτοδυναμίας.