Τελικώς ο Στέφανος Κασσελάκης, που εμφανίσθηκε ως πολιτικός νέας κοπής, προσχώρησε αμέσως στα παλαιοκομματικά κόλπα, για τα οποία μάλιστα ξιφουλκούσε στις ομιλίες του. Ζήτησε από την Αστυνομία φύλαξη για τον ίδιο και τον σύντροφό του. Η ΕΛ.ΑΣ. διέθεσε τρεις αστυνομικούς, αλλά όταν αποκαλύφθηκε το θέμα από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τα «διαπλεκόμενα μέσα» ως ένας νέος Πολάκης και προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Αρχικώς είπε ότι η Αστυνομία παραχώρησε τους αστυνομικούς όταν συνέβη το ακριβώς αντίθετο, ο ίδιος αιτήθηκε φύλαξης και η ΕΛ.ΑΣ. ανταποκρίθηκε στο αίτημά του. Ο ίδιος επικαλέσθηκε ομοφοβικές απειλές κατά της ζωής του, δεν ξέρουμε τι τελικώς ισχύει, η σφοδρότερη επίθεση στο πρόσωπό του έγινε από τον συνυποψήφιό του Στέφανο Τζουμάκα, με πολιτικούς ωστόσο όρους. Εάν όμως πράγματι δέχεται τέτοιου είδους σοβαρές επιθέσεις κακώς δεν επέμεινε στη φύλαξή του από την Ελληνική Αστυνομία, ή υπάρχει κίνδυνος ή όχι.
Ζητώντας την απόσυρση των τριών αστυνομικών, ο Κασσελάκης απλώς μοιάζει σαν να πιάστηκε με τη «γίδα στην πλάτη» και να θέλει να σβήσει το θέμα, πριν πάρει άλλες διαστάσεις.
Το ζήτημα είναι ότι ο εξ Αμερικής ορμώμενος επιχειρηματίας, αντί να φέρει το νέο, διάλεξε να υιοθετήσει ό,τι πιο παλαιοκομματικό υπάρχει στην πολιτική ζωή. Επιτέθηκε στα μέσα ενημέρωσης, πάντα αυτά φταίνε, όπως συνήθως συμβαίνει με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και με αστείες δικαιολογίες προσπάθησε να διαψεύσει αδιάσειστα γεγονότα.
Η σύνθεση του Τασούλα
Ο πολιτικός πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του ανά πάσα στιγμή και όχι να κρύβεται, ο Κασσελάκης απέτυχε παταγωδώς στην πρώτη του δοκιμασία. Πριν καν θέσει επισήμως υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε αστυνομικούς και όταν το θέμα πήρε δημοσιότητα, τα μάζεψε άρον άρον. Τόσα χρήματα έχει ως «αυτοδημιούργητος εφοπλιστής», δεν μπορούσε να προσλάβει προσωπικό ασφαλείας για τον ίδιο και τον σύντροφό του για αυτές τις 17 ημέρες της προεκλογικής του εκστρατείας;
Στην πολιτική γίνονται πάντα λάθη, όμως αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η διαχείρισή τους, εκεί κρίνονται αρετές όπως η ειλικρίνεια και εμφανίζονται κουσούρια όπως η ευθυνοφοβία. Εάν ο Κασσελάκης εξαρχής αναλάμβανε τις ευθύνες του και δεν επιχειρούσε να τις μεταθέσει, πότε κατηγορώντας τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το θέμα και πότε διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Στην αρχική του δήλωση όμως υποστήριξε ότι «η Γενική Διεύθυνση Επισήμων και Ευπαθών Στόχων έκρινε ότι δικαιούμαι αστυνομική φύλαξη, μέχρι το πέρας των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς λόγω των περιοδειών και δημοσίων εμφανίσεων που ενέχουν αυξημένο κίνδυνο».
Απέκρυψε βέβαια ότι ο ίδιος είχε υποβάλει επισήμως αίτημα για την παροχή αστυνομικής δύναμης. Οσο για τις επιθέσεις κατά των ΜΜΕ ότι «ρίχνουν λάσπη» εναντίον του για να στηρίξουν το σύστημα Μητσοτάκη και ότι θα έχουν την ευθύνη για ό,τι συμβεί στον ίδιο και την οικογένειά του, ας πάρει καλύτερα μαθήματα από τον Πολάκη γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν πείθει. Ο αψύς Σφακιανός τουλάχιστον είναι αυθεντικός στο υβρεολόγιο κατά των δημοσιογράφων και όχι ιμιτασιόν…