Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι αυτής της φιλοσοφίας. Προτιμά να τάζει ψάρια, δηλαδή επιδόματα, με τα οποία θα κρατά εξαρτημένους τους πιο ευάλωτους πολίτες σε μια αέναη κρατική ομηρεία. Ας δούμε, για παράδειγμα, τι λέει για την πολιτική στέγασης.
Αντί να δημιουργήσει ένα πλαίσιο που θα ενισχύει τους νέους ανθρώπους να αποκτήσουν ένα σπίτι όπως οι γονείς τους, προτιμά να τους επιδοτεί το ενοίκιο.
Η Δώρα, η Γαρυφαλλιά και αύριο;
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χθες ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια νέα γενιά κόκκινων δανείων επειδή βοηθάει τους νεότερους να πάρουν χαμηλότοκα δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου. Θεωρεί δηλαδή ότι μια δόση των 270 ευρώ είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί από πολίτες που θα πληρούν τα βασικά εχέγγυα του πλαισίου (π.χ. κατώτατο εισόδημα 10.000 ευρώ). Αν αυτό δεν είναι κινδυνολογία, τότε τι είναι; Την ίδια στιγμή απορρίπτει και την κατασκευή συγκροτημάτων κατοικιών από ιδιώτες σε δημόσια γη με την προϋπόθεση να δεσμεύονται οι μισές κατοικίες με χαμηλό ενοίκιο, προφανώς επειδή έχει αλλεργία σε οτιδήποτε αφορά ΣΔΙΤ και ιδιώτες. Τι αντιπροτείνει; Τη δημιουργία Τράπεζας Στέγης από υπάρχοντα διαμερίσματα και κατοικίες, ώστε τα ακίνητα αυτά να διατεθούν σε νέα ζευγάρια με χαμηλά έως και μηδενικά ενοίκια. Θα μοιράσει δηλαδή την περιουσία άλλων ιδιωτών ως κράτος πατερούλης. Αφού δεν είπε ότι οραματίζεται να ζωντανέψει τις «Χρουστσόφκα» πολυκατοικίες του σοσιαλισμού, πάλι καλά.
Είπε πολλά αυτό το Σαββατοκύριακο ο Αλέξης Τσίπρας και έταξε ακόμα περισσότερα, ξεπερνώντας ακόμα και το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Ανάμεσα στα δισεκατομμύρια που μοίρασε, του ξέφυγε μια αλήθεια, αλλά και αυτή μισή. Είπε ότι με κάποια πράγματα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, αναφερόμενος στο θέμα των 38 του Εβρου. Σωστά, μόνο που ο ίδιος όχι απλά δεν ήταν προσεκτικός, αλλά ήταν πιο αδιάβαστος ακόμα και από τους βουλευτές του
. «Με τις αλλαγές στα νερά του Εβρου εμφανίζονται και φεύγουν νησίδες», απεφάνθη, λες και οι ελληνικές κυβερνήσεις περιμένουν να υποχωρήσει ο ποταμός για να καταλάβουν πού είναι τα σύνορα της χώρας. Με περισσή αλαζονεία επίσης αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη που το κόμμα του κατηγόρησε ψευδώς και χωρίς στοιχεία την κυβέρνηση για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
«Θέλετε να ζητήσουμε συγγνώμη για το ότι ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή να υπάρξει ανθρωπιστική προσέγγιση;», αναφώνησε δήθεν αγανακτισμένος. Μόνο που δεν ζητούσαν αυτό τον Αύγουστο. Ζητούσαν να μπει η Ελλάδα σε τουρκικό έδαφος, αρνούμενοι να πιστέψουν την απάντηση της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού, με τον κίνδυνο να δημιουργηθεί κάτι περισσότερο από διπλωματικό επεισόδιο στα σύνορα της χώρας. Και έχει διατελέσει και πρωθυπουργός…