Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς δηλώνει στα «φίλια μέσα» ότι δεν υπάρχει τίποτε το μεμπτό και ότι ακολούθησε επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε η πρεσβεία της Βενεζουέλας. Ομως, πέφτει σε αντιφάσεις που βγάζουν μάτι. Προβάλλει ως επιχείρημα ότι το καλοκαίρι του 2013 δεν ήταν ούτε βουλευτής ούτε υπουργός (άραγε, με ποια ιδιότητα πήγε;) και την ίδια ώρα διαρρέει τα γνωστά: ότι τον κάλεσε η πρεσβεία της Βενεζουέλας μαζί με επιχειρηματίες ως εκπρόσωπο του «αδελφού κόμματος». Δηλαδή από τη μία πλευρά παραδέχεται ότι πήγε ως μέλος κομματικής αποστολής, αλλά από την άλλη ξεκαθαρίζει ότι τότε δεν ήταν πολιτικό πρόσωπο. Απλώς κατείχε τη θέση του διευθυντή του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, που τις τελευταίες ημέρες δεν μιλάει καθόλου.
Τώρα, πώς ένα στέλεχος της Αριστεράς βρίσκει απολύτως φυσιολογικό και σύμφωνο με την ιδεολογία του να συνταξιδεύει πριβέ με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου στο λίαρ τζετ ενός αμφιλεγόμενου Λιβανέζου επιχειρηματία, που ερευνάται από τις ΗΠΑ, μόνο ο κ. Παππάς μπορεί να το εξηγήσει και κάποιοι φίλοι του δημοσιογράφοι, που τελευταία καταπίνουν την κάμηλον, να το αναπτύξουν.
Το αστείο είναι ότι ο υπουργός διέρρευσε φωτογραφία του συντρόφου του κ. Κ. Ησυχου, ο οποίος ήταν και αυτός στο λίαρ τζετ με τον Αρτεμίου (όπως αποκάλυψε πρώτος ο «Ελεύθερος Τύπος», για να μην ξεχνιόμαστε) για να δείξει ότι και η ΛΑ.Ε. είναι μέσα στο κόλπο. Ας τα βρουν μεταξύ τους, καμία αντίρρηση, να μιλήσουν όλοι για το ρόλο τους στο ταξίδι.
Ομως, γιατί κρατούσαν από το 2013 κρυφό το ταξίδι στους στο νησί Μαργαρίτα, όταν μάλιστα φωτογραφίζονταν καμαρωτοί με τον Κύπριο δικηγόρο;
Ο κ. Παππάς πιστεύει ότι με μία Siemens και με μία Novartis, που επίσης πρέπει να ερευνηθούν μέχρι τέλους, ξεμπλέκει. Απαξιοί να δώσει απαντήσεις για τις επαφές του με τον Αρτεμίου και τον Χαλίλ και θεωρεί «ξινά σταφύλια» όσα έπραξε το 2013.
Από την γκαρσονιέρα ως τη βίλα…
Με αυτό τον τρόπο προσβάλλει τους πολίτες και ιδίως τους λιγοστούς που έχουν απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ και πίστευαν στη θεωρία του «ηθικού πλεονεκτήματος». Ελπίζουμε ότι δεν ισχύουν οι πληροφορίες της ΕΡΤ, που προέρχονται από κύκλους του κ. Παππά, σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός θα προσπαθήσει να αποφύγει την ακρόασή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Αλλωστε, το θέμα έχει ακόμη πολύ δρόμο και θα είναι χρήσιμες οι επίσημες απαντήσεις.
Οταν ο «Ελεύθερος Τύπος» αποκάλυπτε σκάνδαλα, ο Βέττας διάβαζε αθλητικά
Ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας, μιλώντας χθες στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ, επιτέθηκε στον «Ελεύθερο Τύπο» επειδή πρωτοστατεί στις αποκαλύψεις για το μυστικό ταξίδι του συντρόφου Νίκου Παππά με τον Κύπριο επιχειρηματία Αρτέμη Αρτεμίου στο λίαρ τζετ του επιχειρηματία Χαλίλ.
«Πού ήταν ο “Ελεύθερος Τύπος” πριν από δέκα χρόνια για τα σκάνδαλα; Εάν έχει στοιχεία να τα παρουσιάσει όλα», εκραύγαζε ο κ. Βέττας, ο οποίος, εκτός από εμπαθής, είναι και αστοιχείωτος.
Ο Αρης Πορτοσάλτε, που συμμετείχε στην εκπομπή, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, καθώς πριν από 30 χρόνια ανήκε στο δυναμικό του «Ελεύθερου Τύπου» και απάντησε καταλλήλως στον κ. Βέττα: «Με αυτά που λέτε θυμίζετε τον κ. Σημίτη, ο οποίος το 2002 καλούσε την αντιπολίτευση να πάει στον εισαγγελέα, όταν βοούσε η κοινωνία για τα σκάνδαλα», είπε ο κ. Πορτοσάλτε, που υπενθύμισε στον ανενημέρωτο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο «Ελεύθερος Τύπος» κυκλοφορούσε το 1988 με πρωτοσέλιδα για το σκάνδαλο Κοσκωτά και τα «πάμπερς» ενώ έχει αποκαλύψει όλα τα σκάνδαλα για τους εθνικούς προμηθευτές και εργολάβους.
Επειδή ο κ. Βέττας, όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του, γεννήθηκε το 1966 και δεν ήταν ανήλικος τα προηγούμενα χρόνια, όταν ο «Ελεύθερος Τύπος» δημοσίευε με πρωτοσέλιδα, όπως πράττει και τώρα, κάθε υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος, μόνο μία εξήγηση υπάρχει. Θα είχε ρίξει το βάρος στα αθλητικά. Τον κατανοούμε.
*O Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου