Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα
«Διδάσκουν γαλάζιοι καθηγητές στην ΑΣΟΕΕ που κατέχουν κρατικές θέσεις και εμπλέκονται σε σοβαρά ποινικά αδικήματα τετελεσμένα».
«Eπειδή πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν ενδείξεις συγκάλυψης». «Λίγες ώρες μετά τη φοιτητική κινητοποίηση σχετικά με τις πιθανές ευθύνες των πρυτανικών αρχών για τη διατήρηση στη θέση του διωκόμενου καθηγητή, ο οποίος διατηρούσε καλές σχέσεις με στελέχη και υπουργούς της Ν.Δ., εισέβαλαν ξαφνικά δέκα ένοπλοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ…».
«Εξι φοιτητές συνελήφθησαν γιατί φέρονται ότι γκρέμιζαν με κομπρεσέρ έναν σφραγισμένο τοίχο από την Πρυτανεία».
Αυτά δημοσίευσε, χθες, ΦΕΚ του ΣΥΡΙΖΑ, σε ρεπορτάζ στο οποίο λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα… Συμφύρονται νεολαίοι ΣΥΡΙΖΑ, φοιτητικές παρατάξεις που παίρνουν το «νόμο» στα χέρια τους, «γαλάζιοι» καθηγητές «και ενδείξεις συγκάλυψης», καθώς και «το φοιτητικό κίνημα που συνδέεται με το περιστατικό ενός ξυλοδαρμού, πράγμα εξωφρενικό»; Εμφανίζεται και η ΚΝΕ, που θεωρεί ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη κρατικό σχέδιο έντασης της καταστολής στα πανεπιστήμια».
Tα προηγούμενα είναι αρκετά για να αντιληφθείτε σε ποια σύγχυση βρίσκονται ΣΥΡΙΖΑ, ΚΝΕ και λοιποί σύντροφοι, επειδή η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει τάξη στο ξέφραγο αμπέλι της Ανώτατης Εκπαίδευσης, έστω και δυόμισι σχεδόν χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας.
1.000 μέρες βαρβαρότητας
Οι «φερόμενοι να εμπλέκονται σε απάτη, τοκογλυφία, παιδεραστία», κατ’ αρχάς είναι θέμα Συγκλήτου και Πρυτανείας για να εξετάσουν αν οι συγκεκριμένοι καθηγητές «φέρονται ή εμπλέκονται ή κατηγορούνται», και όχι φοιτητών. Κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις εμπίπτει σε άλλο νομικό καθεστώς. Ωστόσο, ΟΛΑ τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν ισχυρό νομικό τμήμα – αλλά, δυστυχώς, ανενεργά πειθαρχικά συμβούλια! Ομως, ακόμη κι αν παίρνει χρόνο η εξέταση ενός φακέλου, εντέλει φτάνει στη Δικαιοσύνη, ενώ η Πρυτανεία οφείλει να πράξει τα δέοντα. (Δεν ξεχνώ ότι ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ που ξεφτιλίστηκε από «φοιτητές» δεν τους έστειλε στο πειθαρχικό… μεγαλοθύμως!)
Οι φερόμενοι ότι γκρέμιζαν τοίχο πιάστηκαν με το κομπρεσέρ στο χέρι. Για το περιστατικό ξυλοδαρμού που συνδέεται με το φοιτητικό κίνημα -«πράγμα εξωφρενικό»-, το ΦΕΚ του ΣΥΡΙΖΑ με μπέρδεψε: Θεωρεί εξωφρενικό τον ξυλοδαρμό του καθηγητή ή ότι ο ξυλοδαρμός αποδίδεται στο φοιτητικό κίνημα;
Η ερώτηση είναι μία: Σε ποιο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του πλανήτη φοιτητές γκρεμίζουν, κτίζουν τοίχο, δέρνουν καθηγητή ή κάνουν κατάληψη -30 χρόνια και βάλε- σε πανεπιστημιακό χώρο, κινητοποιούνται απαιτώντας την παραίτηση του πρύτανη, επειδή δεν κινείται όπως θέλουν και όχι όπως επιβάλλει ο νόμος;
Από το 1981 ως σήμερα τα πανεπιστήμια στραβά αρμενίζουν και κάθε χρόνο… στραβότερα! «Φοιτητές» και «εξωπανεπιστημιακοί» σπάνε, καταστρέφουν, κλέβουν, κτίζουν, γκρεμίζουν, δέρνουν, και στέλνουν σ’ εμάς το λογαριασμό.
Ως εδώ, κυρία Κεραμέως: Οι φοιτητές στο αμφιθέατρο, οι καθηγητές στην έδρα, οι πρυτάνεις στη διοίκηση και η ειδική αστυνομία να ελέγχει την τάξη. Αυτό γίνεται παντού. Να γίνει και στην Ελλάδα.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr