Σε ό,τι αφορά τα εθνικά μας θέματα, θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι το πολιτικό σύστημα είναι ανάγκη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η κριτική που έχουμε ακούσει όμως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «εύκολη», ρηχή και μικρόψυχη.
Εκδηλώθηκε μάλιστα πριν καν ολοκληρωθούν οι συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον.
Εκτός εάν στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να απαγορεύσει τις ερωτήσεις των Αμερικανών δημοσιογράφων προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ για το θέμα του Ιράν και την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ.
Γροιλανδία εσείς, Ταϊβάν εμείς
Απέναντι στην αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, το εθνικό μέτωπο θα έπρεπε να είναι αρραγές και τα κόμματα να μη διολισθαίνουν σε στείρες αντιπολιτευτικές κορόνες και μικροπολιτικές λογικές.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη διπλωματικές κινήσεις σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Και σε αυτό το θέμα δεν χωρούν φθηνές κομματικές τακτικές.
Σε ό,τι αφορά το θέμα του νέου εκλογικού νόμου, βεβαίως, οι διαφορές είναι θεμιτές στο πλαίσιο της κομματικής, ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Αν και κυρίαρχο στοιχείο των επιδιωκόμενων αλλαγών θα πρέπει να είναι η κυβερνησιμότητα της χώρας. Να περιοριστούν δηλαδή οι πιθανότητες πολιτικής αστάθειας και ακυβερνησίας.
Μπορεί να είναι κατανοητές οι διαφορές απόψεων μεταξύ των κομμάτων για τον εκλογικό νόμο, αλλά όχι και στα εθνικά μας θέματα. Εκεί είναι σαφές ότι δεν χωρούν κομματικές αντιπαραθέσεις.
Από την έντυπη έκδοση