Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα
Υπάρχει και μία δεύτερη παράμετρος: Οσα αναφέρονται στην ένορκη κατάθεση του ανώτατου δικαστικού λειτουργού κ. Αγγελή κάνουν τον πολίτη να νιώθει εξαιρετικά ανασφαλής ως προς την απόδοση της Δικαιοσύνης. Γι’ αυτό η υπόθεση Νovartis δεν πρέπει να χρονίσει…
Πώς άραγε εξασφαλίζεται δίκαιη κρίση από δικαστές οι οποίοι υπακούοντας στις εντολές ενός Ρασπούτιν -με διάφορες ιδιότητες και προσωπεία- θέτουν την υπόθεση ενός πολίτη στο αρχείο, συμμορφούμενοι ως προς τις εντολές του;
Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την έδρα είναι ένα από τα πλέον καυτά ζητήματα τα οποία καλείται άμεσα να χειριστεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Δηλαδή, ας συστήσει νομοπαρασκευαστική επιτροπή που να θεσμοθετήσει κανόνες απόδοσής της, ώστε να μην μπορεί να εμφανιστεί στο μέλλον ένας νέος Ρασπούτιν ή να δημιουργηθεί παραδικαστικό κύκλωμα που να καταστρώνει, να ενορχηστρώνει και να σπιλώνει έντιμους πολιτικούς και πολίτες για να εξυπηρετηθεί ο σχεδιασμός εξόντωσης των αντιπάλων μιας κυβέρνησης. Αν και πιστεύω ότι μετά τη δικαστική απόδειξη της εμπλοκής του Ρασπούτιν στη διαδικασία ελέγχου οι ίδιοι οι δικαστές θα επιχειρήσουν την αυτοκάθαρση στο δικαστικό σώμα.
Διαβάζοντας την κατάθεση του εισαγγελέως Αγγελή είναι ηλίου φαεινότερον ότι η Δικαιοσύνη επί κυβερνήσεως Τσίπρα λειτουργούσε ως το μακρύ της χέρι. Είναι φοβιστικό η όποια εισαγγελέας να εγκαλεί τον Παναγιώτη Πικραμμένο για «χρηματισμό», λαμβάνοντας ως απόδειξη μια fake πληροφορία για ένα φιλμάκι, που εντέλει… δεν υπήρχε.
Η ίδια ανακάλεσε ποτέ την κατηγορία; Ζήτησε άραγε συγγνώμη από έναν ανώτατο δικαστικό λειτουργό που είδε το πανελλήνιο «να απολογείται» κλαίγοντας; Ποιος άλλωστε αθώος αντέχει να διασύρεται…
Ο πολίτης απορεί πώς γίνεται να εκβιαστούν οι κατά νόμο ελεγκτές ή αν υπήρξαν προειλημμένες αποφάσεις. Ωστόσο, μπορεί να υποθέσουν ότι ο Ρασπούτιν δεν επεδίωξε να δολοφονήσει μόνο πολιτικούς χαρακτήρες αλλά πρόσφερε και δικαστική κάλυψη άλλου τύπου. Τώρα που θα επαναξιολογηθούν υποθέσεις πολιτών, που τις χειρίστηκαν εισαγγελείς του κλίματος Ρασπούτιν, θα κριθούν όλοι. Και οι κρίνοντες.
Από την έντυπη έκδοση