Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη
Τηλεοπτικές συνεντεύξεις, περιοδεία, απανωτές ομιλίες και ταυτόχρονα όλη η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου περνάει από τα «χέρια του». Είναι ξεκάθαρο ότι το κυβερνών κόμμα μετά τις αλλεπάλληλες γκάφες και τις υποθέσεις που γυρνάνε μπούμερανγκ στο Μαξίμου, από την υποψηφιότητα Λοΐζου μέχρι το φιάσκο της Novartis και έως τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Πετσίτη, προσπαθεί να ανατρέψει το βαρύ κλίμα με τον Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη γραμμή. Αν τις προηγούμενες φορές η συνταγή έμοιαζε επιτυχημένη, αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις η δημοφιλία του πρωθυπουργού βαίνει μειούμενη, με όλο και περισσότερους πολίτες να επιλέγουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως καταλληλότερο πρωθυπουργό.
Βέβαια η «επιχείρηση Τσίπρας» συνοδεύεται και από μια στρατιά προεκλογικών παροχών, το κόστος των οποίων ξεπερνά τις δυνατότητες του κράτους. Υπόσχεται μη εφαρμογή της μείωσης του αφορολογήτου από 1.1.20, μείωση φορολογικών συντελεστών, κλείνει το μάτι σε συνταξιούχους και δημοσίους για 13η σύνταξη και Δώρο Πάσχα και ταυτόχρονα μοιράζει υποσχετικές για εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων. «Δεν θα είναι αντίδωρο, αλλά μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης γιατί πηγαίνουμε καλύτερα ως οικονομία. Μετά τις γιορτές θα συναντήσω τον αρμόδιο υπουργό και θα δούμε τι μπορούμε να δώσουμε», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1. Θα είχε ενδιαφέρον βέβαια να ξέραμε και τη γνώμη του αρμόδιου υπουργού…
Σύγχυση ταυτοτήτων, απώλεια ισορροπίας
Ομως, αν εξαιρέσουμε το θέμα του αφορολογήτου, το οποίο βέβαια από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε αφού όλα αυτά τα χρόνια διάλεγε την «εύκολη» λύση των φόρων και των περικοπών, όλα τα υπόλοιπα είναι αποσπασματικές, επιδοματικές κινήσεις που μπορεί να ανακουφίζουν πρόσκαιρα τους πολίτες, όμως δεν αποτελούν λύση και σίγουρα δεν συνιστούν ανάπτυξη.
Οταν λοιπόν η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για ένα μέλλον που δεν μπορεί να είναι εξαρτημένο από μια επιδοματική πολιτική, μιλά για το μόνο δρόμο που υπάρχει και ο οποίος περνάει από την υγιή επιχειρηματικότητα και τις νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα πρέπει να είναι καλά αμειβόμενες και όχι υποαπασχόλησης. Εκτός και αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι επιστήμονες με μεταπτυχιακά και υψηλού επιπέδου κατάρτιση που έφυγαν από τη χώρα, θα επιστρέψουν για να πάρουν το Δώρο Πάσχα που υπόσχεται ο Πετρόπουλος…
*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου