Σε δηλώσεις του, μάλιστα, ο Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος έγινε δεκτός με κάθε επισημότητα, αναφέρθηκε στη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και έσπευσε να τονίσει ότι σε στρατόπεδα της Τουρκίας εκπαιδεύονται 200 Σκοπιανοί στρατιώτες, ενώ αρκετοί από τους «Μακεδόνες», όπως τους ονόμασε, λαμβάνουν μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιεί η Άγκυρα.
Είναι φανερό, επομένως, ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξωραΐσει την περιβόητη συμφωνία των Πρεσπών και να δείξει ότι αποτελεί καταλύτη για τις διμερείς σχέσεις αποδεικνύεται παντελώς αβάσιμη.
Η Αγκυρα εξακολουθεί να έχει στενές σχέσεις με τα Σκόπια και, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις Ακάρ, οι Τούρκοι θα παράσχουν υποστήριξη προκειμένου τα Σκόπια να προχωρήσουν στον εκσυγχρονισμό του στρατού τους.
Ινάσιο Λούλα, ο «πρεσβευτής» του Καλού
Αυτό που συνέβη με τη συμφωνία των Πρεσπών είναι σαφές ότι έχει οδηγήσει στην αναβάθμιση του ρόλου των Σκοπίων στην περιοχή των Βαλκανίων, χωρίς όμως η Ελλάδα να έχει κανένα προφανές διπλωματικό όφελος.
Το ίδιο ισχύει και με το ζήτημα της οικονομίας, όπου η συγκρότηση επιτροπής για τα εμπορικά σήματα, η οποία εξάλλου διαφημίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση ως μεγάλη επιτυχία, στην ουσία παραπέμπει το πρόβλημα της επίλυσης των διμερών διαφορών στις καλένδες.
Και αυτό γιατί η επιτροπή προβλέπεται ότι θα ολοκληρώσει το έργο της σε τρία χρόνια, ενώ μέχρι τότε οι Σκοπιανοί θα αλωνίζουν με τα προϊόντα τους, όχι μόνο στα διεθνή fora και τις διάφορες εκθέσεις, αλλά και στις αγορές.
Οι Έλληνες πολίτες έχουν αντιληφθεί πόσο εθνικά επιζήμια υπήρξε η συμφωνία των Πρεσπών και για το λόγο αυτό η προπαγάνδα του Μαξίμου και σε αυτό το θέμα πέφτει στο κενό.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου