Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης
Ακόμα και ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, βρέθηκε αντιμέτωπος με ομάδα μαθητών και φοιτητών, που εισέβαλαν στο γραφείο του και με απειλητικό ύφος προσπάθησαν να επιβάλουν τα αιτήματά τους. Προφανώς, όταν δήλωνε ατυχώς ότι οι φοιτητές θα πρέπει να διεκδικήσουν το χώρο τους, αναφερόμενος στην κατάληψη της Φιλοσοφικής Σχολής από τον «Ρουβίκωνα», δεν περίμενε ότι θα έκαναν κατάληψη και στο δικό του γραφείο.
Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά και δεν γίνονται σε καμία ευνομούμενη χώρα του κόσμου. Οι συμμορίες που σήμερα λυμαίνονται τα πανεπιστήμια θα πρέπει να εξοβελιστούν από αυτά. Αυτή τη δουλειά θα την κάνει η οργανωμένη Πολιτεία και όχι το «ρωμαλέο» φοιτητικό κίνημα. Τους φοιτητές τούς στέλνουν οι γονείς τους για να σπουδάσουν και όχι για να μετρούν τη δύναμή τους απέναντι στις διάφορες περιθωριακές ομάδες.
1.000 μέρες βαρβαρότητας
Οπως επίσης συμβαίνει και αυτό που εύστοχα παρατήρησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οτι είναι αδιανόητο να υπάρχει παντού στη χώρα μας ελευθερία έκφρασης και ο μόνος χώρος που να απαγορεύεται να εκφράσει κανείς τις απόψεις του να είναι τα ελληνικά πανεπιστήμια. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι τα αμφιθέατρα είναι χώρος γνώσης και διαλόγου και όχι τραμπουκισμών και βίας. Και ότι το άσυλο υπάρχει για να προστατεύει τις ιδέες και όχι εγκληματικά στοιχεία με μολότοφ ή ναρκωτικά.
Και επειδή κάποτε αυτό θα πρέπει να αλλάξει, θα περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να κάνει άμεσα πράξη αυτό που χρειάζεται ώστε να παταχθεί η ανομία στα πανεπιστήμια και να μην υπάρχει κανένας χώρος υπό κατάληψη. Για να σταματήσουν φοιτητές και καθηγητές να φοβούνται και να επιτελέσουν τα Ιδρύματα το σκοπό τους ως χώροι γνώσης και ελεύθερης διακίνησης ιδεών.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]