Το χρόνιο δηλαδή αίτημα του Σόιμπλε, το οποίο είχαν απορρίψει οι «σαμαροβενιζέλοι», έγινε αποδεκτό από την «περήφανη» κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., με αποτέλεσμα όλη η κρατική περιουσία να περάσει για 99 χρόνια σε έναν φορέα όπου οι δανειστές θα έχουν ρόλο στις αποφάσεις του.
Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος, ο οποίος μιλούσε χθες στο Λονδίνο και το επενδυτικό road show της ΕΧΑΕ, φρόντισε να θέσει τα πάγια περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου ως εγγύηση στο υπερταμείο για ποσό έως 25 δισ. ευρώ.
Δυστυχώς, ούτε επενδυτές έρχονται στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του α’ εξαμήνου του 2018, ενώ σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη των αρχαιολόγων ότι με υπουργική απόφαση περνούν στη δικαιοδοσία του υπερταμείου ακόμα και μουσεία και ακίνητα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Και μπορεί το υπουργείο Πολιτισμού να έσπευσε να διαψεύσει ότι τίθενται προς πώληση αρχαιολογικοί χώροι, ωστόσο είναι ακατανόητο για ποιο λόγο θα πρέπει η πολιτιστική μας κληρονομιά να περάσει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου.
Δρόμος χωρίς γυρισμό…
Οι κορόνες του κ. Τσίπρα για «εθνική αξιοπρέπεια» και «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας εγκαταλείφθηκαν μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία και, μετά το πρώτο εξάμηνο της καταστροφικής διαπραγμάτευσης, υπέγραψε τα δύο Μνημόνια και άρχισε να ικανοποιεί τα αιτήματα των δανειστών.
Η επενδυτική καχεξία έχει καθηλώσει την οικονομία σε κατάσταση στασιμότητας, την ώρα που οι δανειστές έχουν το όπλο του υπερταμείου, το οποίο με αποφάσεις της αριστερής κυβέρνησης ενισχύουν διαρκώς με ΔΕΚΟ και ακίνητη περιουσία.
Όπως τελικά προκύπτει από τις εξελίξεις, οι δανειστές, ακόμα κι αν δεν είχε έλθει ο κ. Τσίπρας στα πράγματα, θα έπρεπε να τον είχαν ανακαλύψει.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]