Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα
Από τον Σεπτέμβρη 2017, η Αικατερίνη Λιάκου, σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Εργασίας, Εφης Αχτσιόγλου και του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου, «αναλαμβάνει καθήκοντα μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, παράλληλα με τα κύρια καθήκοντά της».
Ρωτήθηκε ο υφυπουργός Πετρόπουλος πώς γίνεται να υπηρετεί και στο γραφείο του ως μετακλητή και στον ΕΦΚΑ ως προϊσταμένη.
Τι απάντησε; «Επελέγη για το έργο αυτό και όταν ολοκληρωθεί θα επιστρέψει στην κύρια θέση της». Η απλή ανάγνωση της απάντησης λέει ότι η Αικατερίνη Λιάκου όσο καιρό θα υπηρετεί στο γραφείο του υφυπουργού ως μετακλητή υπάλληλος, ΔΕΝ θα ασκεί παράλληλα τα καθήκοντα προϊσταμένης στην υπηρεσία που έχει τοποθετηθεί.
Ολοι ξέρουμε το έργο των μετακλητών υπαλλήλων στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ γραφεία των υπουργών και των υφυπουργών: Παράγουν ρουσφέτι. Βολεύουν τα δικά μας παιδιά. Εξυπηρετούν στα άλλα υπουργεία και σε δημόσιες υπηρεσίες τους ψηφοφόρους των υπουργών και τους συντρόφους. Το κύριο έργο τους είναι η επανεκλογή του πολιτικού.
Κλιμάκωση χωρίς κέρδος
Στην προκειμένη περίπτωση, επειδή ο Τάσος Πετρόπουλος είναι διορισμένος από τον Αλέξη Τσίπρα, -στη δεύτερη κυβέρνησή του- ως υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, υποθέτω θέλει να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάποια περιφέρεια – μάλλον στην Ηλεία από όπου κατάγεται. Αυτή είναι η αλήθεια.
Αλλά ο κ. Πετρόπουλος αποφάσισε να ερμηνεύσει τη… μετακλητή εργασία της Αικ. Λιάκου: «Είναι ικανό στέλεχος σε θέματα οργάνωσης ελεγκτικού έργου, του ΕΦΚΑ, και η δουλειά που κάνει είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί το πλάνο δράσης των ΠΕΚΑ, πανελλαδικά». Μάλιστα. Αλλά αυτή η δουλειά αναφέρεται στον ΕΦΚΑ και όχι στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ γραφείο Πετρόπουλου.
Να σημειώσω ότι ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος το 2004 ανέλαβε πρόεδρος του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, έως τον Νοέμβρη 2011, και είναι άριστος γνώστης των εργασιακών. Επομένως, γνωρίζει ότι σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα του 2005 η Αικατερίνη Λιάκου, αφού διορίζεται και ως μετακλητή στο γραφείο του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου, εισπράττει 30% επί του μισθού της. Σε μια απλή αναδίφηση, η Αικατερίνη Λιάκου εμφανίζεται να διατηρεί και δικό της γραφείο παροχής υπηρεσιών, αλλά υποθέτω ότι πρόκειται για συνωνυμία.
Είναι νόμιμον το δυσί κυρίοις δουλεύειν της Αικατερίνης Λιάκου; Νόμιμον μεν, μη ηθικόν δε. Τι απαντούν τα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ; «Ετσι έκαναν και οι άλλοι»! Αν ήθελαν οι πολίτες να συνεχίζουν οι «άλλοι» την παροχή προνομίων και βολέματος συγγενών στην κρατική μηχανή, θα ψήφιζαν τους «άλλους». Οχι το ηθικό πλεονέκτημα ΣΥΡΙΖΑ. Ασχετο που αποδείχθηκε …ανέκδοτο!
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]