Η ελληνική πρωτεύουσα με βαθμολογία 71,23 στην κλίμακα του 100, κατατάσσεται στην 48η θέση ανάμεσα στους 80 προορισμούς παγκοσμίως, που πληρούν τα κριτήρια, τα οποία αναζητούν οι ψηφιακοί νομάδες.
Τα παραπάνω στοιχεία αναδεικνύει η έρευνα «Cities Best Facilitating Remote Work» της WorkMotion, η οποία δείχνει ότι η Ελλάδα ανέρχεται σταδιακά στις προτιμήσεις των πολιτών τρίτων χωρών, που ζουν στην Ελλάδα, δουλεύοντας εξ αποστάσεως. Η εν λόγω μελέτη κατατάσσει τις χώρες ανάλογα με την πρόοδο που έχουν κάνει για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων, αξιολογώντας μια σειρά από παραμέτρους.
Ανάμεσα στις 80 χώρες που πληρούν τα κριτήρια, τα οποία αναζητούν οι ψηφιακοί νομάδες, μόλις οι 16 έχουν κάνει πρόοδο στο θέμα της χορήγησης digital nomad’s visa, που θεωρείται σημαντικό δέλεαρ για τους ψηφιακούς νομάδες, αφού ρυθμίζει τους όρους εργασίας των εξ αποστάσεως εργαζομένων, ώστε να συνεχίσουν την εργασία τους στη χώρα μετεγκατάστασης.
Η Ελλάδα συγκεντρώνει πολύ ικανοποιητική βαθμολογία σε μια σειρά από τομείς, που κάνουν ένα περιβάλλον ελκυστικό για τους digital nomads, όπως η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, το κόστος στέγασης, η πολιτική σταθερότητα, το επίπεδο ασφάλειας και η ποιότητα του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος.
Λάζαρος Καραούλης στον ΕΤ: «Φέρνουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη στον Δήμο Αθηναίων»
Ως προς τα φορολογικά κίνητρα που παρέχει η χώρα βαθμολογείται με 60,51 – στην κλίμακα του 100 – ενώ συγκεντρώνει υψηλή βαθμολογία και συγκεκριμένα 86,06 στο κόστος στέγασης. Επίσης, αξιολογείται θετικά σε τομείς, όπως η πολιτική σταθερότητα (71,90), η ασφάλεια (85,59), οι ίσες ευκαιρίες προς τις μειονότητες (94,35) και το φύλο (95,41), η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη (83,24). Επίσης, η Αθήνα έχει πολύ καλή επίδοση όσον αφορά τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας (83,94).
Πρώτη η Μελβούρνη
Η Μελβούρνη είναι η πόλη με την υψηλότερη κατάταξη στον δείκτη, με καλή βαθμολογία για τους παράγοντες συμμόρφωσης στην απασχόληση, την ευτυχία των πολιτών και την ύπαρξη digital nomads visa. Το Μόντρεαλ και το Σίδνεϋ ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
Στο «top 10» των χωρών, που διαθέτουν το καλύτερο περιβάλλον για τους ψηφιακούς νομάδες, την τέταρτη θέση καταλαμβάνει το Γουέλιγκτον (Νέα Ζηλανδία) και ακολουθούν Πράγα, Τορόντο, Ταλίν (Εσθονία), Ζάγκρεμπ, Σιγκαπούρη και Δουβλίνο στη 10η θέση.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Δεν θα υπάρξει ξανά άλλο lockdown στην χώρα μας
- Κορονοϊός: Εφιαλτικές εφημερίες στο ΕΣΥ, έως και 11.000 κρούσματα τον Νοέμβριο – Παράθυρο αισιοδοξίας λόγω αύξησης των εμβολιασμών
- Ζακ Κωστόπουλος: «Ο θάνατος προήλθε από ισχαιμικό επεισόδιο μετά τον ξυλοδαρμό» – Τι κατέθεσε ο ιατροδικαστής
- Βασίλης Μοϊντίνης: Κατάθεση ψυχής από τον πρωταθλητή – «Έχασα 42 κιλά μετά από δύο μήνες στη ΜΕΘ – Δυσκολεύομαι να περπατήσω» [βίντεο]
- Κορονοϊός: Σοκαριστική καταγγελία για τα ΚΤΕΛ – «Δεν ζητούν ούτε rapid, ούτε πιστοποιητικό» [βίντεο]
- Μαριλένα Σπανουδάκη: Ισχυρίζεται ότι είναι κόρη του Σπανουδάκη και ζητά τεστ DNA
- Μητροπολίτης Πειραιώς: Οργισμένη αντίδραση για όσους ιερείς δεν εμβολιάζονται – «Είναι αδελφοκτόνοι, δρουν εναντίον του Χριστιανισμού»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr