Ο 30χρονος σχεδιαστής ιστοσελίδων, ονόματι Νίκολας Κουρόνα, λέει πως κατάφερε να αγοράσει την διεύθυνση Google.com.ar μέσω μιας καθόλα νόμιμης και φυσιολογικής διαδικασίας.
Το παράρτημα της Google στην Αργεντινή επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του άνδρα, λέγοντας στο BBC πως «Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, η διεύθυνση αποκτήθηκε από κάποιον τρίτο, ωστόσο μετά από λίγο την επανακτήσαμε».
Η ιστορία ξεκινά με τον Νίκολας να βρίσκεται στο γραφείο του, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, σχεδιάζοντας μια ιστοσελίδα για κάποιον πελάτη του.
Κάποια στιγμή, ο άνδρας άρχισε να λαμβάνει μηνύματα στο WhatsApp, που του έλεγαν ότι το Google είχε «πέσει».
«Προσπάθησα να μπω στη διεύθυνση www.google.com.ar και δε φόρτωνε», λέει ο άνδρας. «Κατάλαβα ότι συνέβαινε κάτι περίεργο».
Έτσι, αποφάσισε να μπει στη σελίδα του Κέντρου Πληροφοριών για το Διαδίκτυο της Αργεντινής (NIC), του οργανισμού που διαχειρίζεται όλες τις σελίδες που η διεύθυνσή τους λήγει σε .ar (τον κωδικό, δηλαδή, της χώρας).
Στη σελίδα αυτή, ο Νίκολας αναζήτησε τη διεύθυνση της αργεντίνικης Google, διαπιστώνοντας πως η διεύθυνση διατίθετο προς πώληση.
«Ναι! Η διεύθυνση είναι διαθέσιμη», έλεγε η σελίδα της NIC για την διεύθυνση της Google στην Αργεντινή.
Παρόλο που δυσκολευόταν να πιστέψει ότι η αγορά θα πετύχαινε, ο άνδρας ακολούθησε, όπως λέει, «όλα τα βήματα» και σύντομα έλαβε ένα email με το…τιμολόγιο της αγοράς.
Όπως αναγράφεται στο τιμολόγιο, που ο Νίκολας έδειξε στους δημοσιογράφους του BBC, η διεύθυνση αγοράστηκε για την τιμή των 270 πέσος (2,08 ευρώ).
Προσπαθώντας ξανά να μπει στο Google, ο Νίκολας ήρθε αντιμέτωπος με μια σελίδα που τον «καλωσόριζε» και περιείχε μερικά από τα προσωπικά του στοιχεία.
«Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν είχα κάποιο δόλιο σκοπό. Η διεύθυνση ήταν προς πώληση και έτσι την αγόρασα», λέει ο άνδρας.
Οπότε, τι συνέβη;
Σύμφωνα με μια θεωρία, η Google είχε απλά ξεχάσει να ανανεώσει την άδεια χρήσης της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής διεύθυνσης.
Η ίδια η εταιρεία, πάλι, ισχυρίζεται ότι η άδειά της ίσχυε ακόμα και ότι πρόκειται να λήξει τον Ιούλιο του 2021.
Η εταιρεία Open Data Cordoba, η οποία εξειδικεύεται στον εντοπισμό και την καταχώριση των διαθέσιμων, αλλά και των χρησιμοποιούμενων ηλεκτρονικών διευθύνσεων στην Αργεντινή, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της Google.
Ο Νίκολας λέει τώρα πως δεν έχει ιδέα τι έγινε και ότι του φαίνεται «κάπως παράξενο και αστείο» που έγινε διάσημος με αυτό τον τρόπο.
Quiero aclarar que entre a https://t.co/XtzUy8WL36 vi el nombre de https://t.co/cK20BdyuxB disponible y lo compre legalmente como corresponde!
— Nicolas David Kuroña (@Argentop) April 22, 2021
Η δημοσίευσή του στο Twitter, με την οποία ανακοίνωνε το τι είχε καταφέρει να κάνει, συγκέντρωσε σχεδόν 80.000 likes, με πολλούς χρήστες να τον αποθεώνουν και να τον αποκαλούν «ήρωα».
Ο άνδρας δηλώνει, παρ’ όλα αυτά, ανακουφισμένος που δεν «έμπλεξε», εξαιτίας αυτής της ιστορίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η NIC πήρε πίσω τη διεύθυνση, λίγη ώρα αφού του την είχε πουλήσει, χωρίς να του επιστρέψει τα 270 πέσος.
Η Google δεν επικοινώνησε μαζί του ούτε και τον πλήρωσε για την επανάκτηση της σελίδας, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει δημόσια το πώς ακριβώς κατάφερε να πάρει πίσω τη διεύθυνση.
Το μόνο που έχει ανακοινώσει η εταιρεία, είναι ότι ακόμη διερευνά το πώς συνέβη το «ατύχημα» της Τετάρτης.
ΠΗΓΗ: BBC
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Διαδημοτικές μετακινήσεις: Τέλος από τη Δευτέρα του Πάσχα – Τι θα γίνει με τα SMS
- Συγκλονιστικό βίντεο: Το πλήρωμα του βυθισμένου υποβρυχίου της Ινδονησίας τραγουδά «αντίο»
- Κορωνοϊός: Πότε θα μειωθεί ο «σκληρός» δείκτης των θανάτων – Τι προβληματίζει τους ειδικούς για τις επόμενες ημέρες
- Εμβόλιο: «AstraZeneca και για τους 40-44», λέει ο Βασιλακόπουλος – Το χρονοδιάγραμμα
- Καιρός: Μίνι «καύσωνας» το Πάσχα – Θα φτάσει τους 37 βαθμούς η θερμοκρασία
- Ωράριο σούπερ μάρκετ για την Μεγάλη Εβδομάδα – Ποιες μέρες είναι κλειστά
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr