«Φέρουν ένα τραχύ κέλυφος στο μπροστινό μέρος του σώματός τους, ενώ η κοιλιά τους είναι ασημογκρί και έχουν μια πιο ανοιχτόχρωμη κηλίδα στο πάνω μέρος της κεφαλής τους. Είναι, στ’ αλήθεια, αρκετά όμορφες αράχνες», είπε η βιολόγος Ρεμπέκα Γκόντγουιν, περιγράφοντας το νέο είδος.
Σύμφωνα με την Γκόντγουιν και την ομάδα της, που δημοσίευσαν πρόσφατα μια εκτεταμένη μελέτη γύρω από την ταραντούλα, στην οποία αποδόθηκε το επιστημονικό όνομα Ummidia richmond, ένα τσίμπημα της αράχνης αυτής θα επέφερε στον άνθρωπο τον ίδιο πόνο με ένα τσίμπημα από μέλισσα.
«Οι αράχνες σαν και αυτή συχνά βασίζονται στο μέγεθος και τη δύναμή τους για να αιχμαλωτίσουν το θήραμά τους, ενώ το δηλητήριό τους δρα ως “διαλυτικό” που υγροποιεί τα σπλάχνα του θηράματος», εξηγεί ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου του Μαϊάμι, Φρανκ Ρίντγκλι.
Η αρσενική ταραντούλα έχει περίπου το μέγεθος ενός μεγάλου κέρματος, ενώ η θηλυκή μπορεί να είναι έως και 3-4 φορές μεγαλύτερη.
Το προσδόκιμο ζωής τους φτάνει, συνήθως, τα 20 χρόνια.
Όσον αφορά το κυνηγετικό τους στυλ, οι αράχνες αυτές φαίνεται πως σκάβουν λαγούμια κάτω από την άμμο και το χώμα, κατασκευάζοντας μια είσοδο-«παγίδα» στο στόμιό τους για τα υποψήφια θηράματα, στα οποία εφορμούν, μόλις αντιληφθούν κίνηση εκ μέρους τους.
Επτά λόγοι που το Blogging είναι απαραίτητο για το E-commerce σου!
Οι ταραντούλες περνούν μεγάλο μέρος της ζωής τους στα λαγούμια αυτά, βγαίνοντας κυρίως για λόγους, όπως η αναπαραγωγή.
Οι αρσενικές αράχνες ωριμάζουν περίπου στα 7 τους χρόνια, με την πάροδο των οποίων εξέρχονται από το λαγούμι τους για να αναπαραχθούν και, λίγο μετά, να πεθάνουν.
Η δρ. Γκόντγουιν πιστεύει πως οι ταραντούλες που εντοπίστηκαν στον ζωολογικό κήπο το 2012 επρόκειτο για «περιπλανώμενα» αρσενικά.
Σχετικά με το μέλλον του είδους, η βιολόγος εκφράζει τις ανησυχίες της.
«Είναι πιθανό το είδος να περιορίζεται ήδη σε μια μικρή περιοχή όπου το περιβάλλον απειλείται, συνιστώντας απειλή και για την επιβίωση της αράχνης.
Πέρα από τα όρια του Εθνικού Δρυμού Everglades, στον οποίο βρίσκεται και ο ζωολογικός κήπος του Μαϊάμι, οι αράχνες πιθανότατα δεν θα μπορούν να επιβιώσουν, ενώ και ο Δρυμός αντιμετωπίζει, τα τελευταία χρόνια, ποικίλα προβλήματα και καταστροφές.
ΠΗΓΗ: New York Post ,Miami Zoo
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Διαδημοτικές μετακινήσεις: Τέλος από τη Δευτέρα του Πάσχα – Τι θα γίνει με τα SMS
- Συγκλονιστικό βίντεο: Το πλήρωμα του βυθισμένου υποβρυχίου της Ινδονησίας τραγουδά «αντίο»
- Κορωνοϊός: Πότε θα μειωθεί ο «σκληρός» δείκτης των θανάτων – Τι προβληματίζει τους ειδικούς για τις επόμενες ημέρες
- Εμβόλιο: «AstraZeneca και για τους 40-44», λέει ο Βασιλακόπουλος – Το χρονοδιάγραμμα
- Καιρός: Μίνι «καύσωνας» το Πάσχα – Θα φτάσει τους 37 βαθμούς η θερμοκρασία
- Ωράριο σούπερ μάρκετ για την Μεγάλη Εβδομάδα – Ποιες μέρες είναι κλειστά
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr