Δηλώνει πως η Ν.Δ. θα καταψηφίσει και το πρωτόκολλο ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, ενώ επισημαίνει ότι «στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξεφύγει από το συνονθύλευμα εθνολαϊκισμού και αντιευρωπαϊσμού, που καθόρισε την πορεία του προς την εξουσία και τη διακυβέρνησή του».
Γιατί χαρακτηρίσατε την κυβέρνηση «συνώνυμη με την πολιτική ανωμαλία και συναλλαγή» και γιατί τη θεωρείτε επί της ουσίας κυβέρνηση «μειοψηφίας» τη στιγμή που πρόσφατα έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 151 βουλευτές;
Πρόκειται, δυστυχώς, για μία από τις περιπτώσεις όπου η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία. Μέσα στην εβδομάδα ζήσαμε την παρακμιακή παράσταση της «γκαζόζας», του εκβιασμού και των συναλλαγών, με τον πρώην κυβερνητικό εταίρο να ευτελίζει τους θεσμούς και την κυβέρνηση να αποδεικνύει πόσο ευάλωτη είναι στις απειλές του κ. Καμμένου.
Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του κ. Καμμένου. Ο κ. Καμμένος εκβιάζει και ο κ. Τσίπρας ενδίδει. Και η αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής που προανήγγειλε ο κ. Τζανακόπουλος είναι μέρος από τα λύτρα που καταβάλλει ο κ. Τσίπρας στον κ. Καμμένο.
Τι σημαίνει στην πράξη ότι η Ν.Δ. θα ελέγχει αυστηρά την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών και τι περιθώρια υπάρχουν για να επιδιώξει, ως κυβέρνηση, αλλαγές;
Η συμφωνία των Πρεσπών είναι βλαπτική για τα εθνικά συμφέροντα. Είναι, όπως ομολογούν πλέον και συνομιλητές του κ. Τσίπρα, υποσχετική για το μέλλον του ή ένα γραμμάτιο με το οποίο ξεπλήρωσε τις εξαλλοσύνες του, το καλοκαίρι του 2015, που τελικά πληρώνουμε ακριβά όλοι οι Ελληνες.
Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει και το πρωτόκολλο ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ. Κυρίως, όμως, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι, η Ελλάδα θα διατηρήσει στο ακέραιο όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα του κράτους-μέλους της Ε.Ε. Με απλά λόγια, η Ελλάδα μπορεί ανά πάσα στιγμή να μπλοκάρει με βέτο τη διαδικασία ένταξης της ΠΓΔΜ στην «ευρωπαϊκή οικογένεια».
Και βέβαια θα ελέγχουμε καθημερινά και εξονυχιστικά το εάν και κατά πόσο η γειτονική χώρα εφαρμόζει τις υποχρεώσεις της.
Εξακολουθεί η Ν.Δ. να πιστεύει ότι το «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ήταν σκηνοθετημένο; Διότι βλέπουμε πως ο κ. Καμμένος ασκεί ολοένα και πιο σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.
Jo Nesbo στον Ε.Τ.: Δούλεψα σε ταξί, σε εργοστάσιο και σε ψαρότρατα πριν γίνω συγγραφέας
Το «διαζύγιο» ήταν σκηνοθετημένο και προσυμφωνημένο, όμως φαίνεται πως το ζευγάρι δεν τα βρίσκει στη… διατροφή.
Τώρα που σιγά σιγά βγάζουν στη φόρα τα άπλυτα της πολιτικής τους συμβίωσης, ο ελληνικός λαός θα μάθει τις σκοτεινές πλευρές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., αυτής της πολιτικής τερατογένεσης που βούλιαξε τη χώρα, την εποχή που είχαμε αρχίσει να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ.
Μπορεί το θέαμα να είναι ενδιαφέρον, το κόστος, όμως, δυστυχώς, θα το πληρώνει η χώρα για πολλά χρόνια ακόμη.
Συμμερίζεστε την άποψη ότι η συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί συνθήκες αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού;
Ηδη έχει αντίκτυπο σε Ποτάμι, ΚΙΝ.ΑΛ. και ΑΝ.ΕΛ., ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ την επικαλείται για να ανοιχτεί σε δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.
Πάντως, το μόνο που καταφέρνει μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να προσελκύει βουλευτές και στελέχη των ΑΝ.ΕΛ., που διαγκωνίζονται να βρουν θέση στα ψηφοδέλτιά του. Και στελέχη της Κεντροαριστεράς, με αδιευκρίνιστο και σίγουρα όχι διακριτό έρεισμα στην κοινωνία.
Στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξεφύγει από το συνονθύλευμα εθνολαϊκισμού και αντιευρωπαϊσμού, που καθόρισε την πορεία του προς την εξουσία και τη διακυβέρνησή του. Η στήριξη στο καθεστώς του Μαδούρο στη Βενεζουέλα είναι μία μόνο απόδειξη.
Ο κ. Τσίπρας προτείνεται για Νόμπελ την ώρα που η κυβέρνησή του και οι ευρωβουλευτές του φροντίζουν να προστατεύσουν από τις ευρωπαϊκές πιέσεις τον Μαδούρο, τον κυβερνήτη που σκοτώνει διαδηλωτές, φυλακίζει δημοσιογράφους, διώκει τα στελέχη της αντιπολίτευσης και οδηγεί το λαό του στην εξαθλίωση.
Η πρόσφατη έξοδος της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές δεν συνιστά βήμα επιστροφής της ελληνικής οικονομίας στην κανονικότητα;
Θα έπρεπε, αν και, δυστυχώς, η κανονικότητα ήταν μια έννοια ασύμβατη με την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια ύφεσης, υπερφορολόγησης και χαμένων ευκαιριών για να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμασταν στο 2014, με τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές.
Και μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει σήμερα για το επιτόκιο που πέτυχε, όμως η Πορτογαλία, μια χώρα που μπήκε στη μνημονιακή περιπέτεια μετά από εμάς, δανείζεται στο 5ετές της ομόλογο με επιτόκιο 0,3%. Εχουμε μέτρο σύγκρισης.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]