Ακτιβιστές προτείνουν τροποποιήσεις στο Νομοσχέδιο για τη Διακυβέρνηση του Ποδοσφαίρου, ώστε τέτοιες παθήσεις να αναγνωρίζονται ως «εργατικά ατυχήματα». Υποστηρίζουν ότι η υπάρχουσα υποστήριξη, όπως το Ταμείο Υγείας Εγκεφάλου ύψους £1 εκατομμυρίου από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών και την Premier League, είναι ανεπαρκής—αν και η Premier League αναφέρει ότι το ταμείο έχει βοηθήσει 121 οικογένειες.
Πρώην ποδοσφαιριστές, όπως ο Νιλ Ράντακ, μετέβησαν στο κοινοβούλιο για να πιέσουν τους βουλευτές να δράσουν. Σημειώνεται πως αρκετά μέλη της ομάδας του Αγγλίας που κέρδισε το Μουντιάλ του 1966, όπως οι Τζακ και Μπόμπι Τσάρλτον, Μάρτιν Πίτερς και Ρέι Γουίλσον, πέθαναν με άνοια.
Έρευνα του 2019, συγχρηματοδοτούμενη από την PFA και την FA, έδειξε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι 3,5 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από νευροεκφυλιστική νόσο σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.
Ο βουλευτής των Εργατικών Κρις Έβανς και ο δήμαρχος του Μάντσεστερ Άντι Μπέρνχαμ υποστηρίζουν τροποποίηση του νομοσχεδίου για τη Διακυβέρνηση του Ποδοσφαίρου, με στόχο την καθιέρωση προγράμματος φροντίδας και οικονομικής στήριξης των πρώην παικτών. Ο Μπέρνχαμ δήλωσε ότι «το ποδόσφαιρο αρνείται να αναγνωρίσει το πρόβλημα» και ζήτησε να αντιμετωπίζονται οι βλάβες αυτές ως «επαγγελματικές ασθένειες, όπως στη μεταλλευτική βιομηχανία».
Τον Ιανουάριο, και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ εξέφρασε τη στήριξή του για περισσότερη φροντίδα προς πρώην παίκτες με άνοια. Μία από τις τροπολογίες αναφέρει ότι η βιομηχανία και όχι το κράτος πρέπει να καλύπτει το οικονομικό βάρος.