Αρχικά, υπήρχαν έξι αγγλικοί, τρεις ιταλικοί και τρεις ισπανικοί σύλλογοι. Στις 18 Απριλίου 2021, δώδεκα σύλλογοι σχεδίαζαν να δημιουργήσουν την European Super League, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς αποσύρθηκαν τις επόμενες ημέρες.
Σήμερα, μόνο η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένουν επίσημα «εμπλεκόμενες» στο έργο, μια επιμονή που επεκτείνεται και στην νέα μορφή που ανακοίνωσε η A22 Sports. Ωστόσο, επτά σύλλογοι έχουν δείξει δημοσίως απρόθυμοι να επιστρέψουν στο σχέδιο της European Super League, από τους δώδεκα που αρχικά ενδιαφέρθηκαν την άνοιξη του 2021.
Στην Αγγλία, οι «Big Six» της Premier League ανανέωσαν την υποστήριξή τους στην UEFA. Έτσι, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Λίβερπουλ και Τότεναμ δείχνουν να κρατούν απόσταση από την European Super League.
Στην Ιταλία, μόνο η Ίντερ έχει εκφράσει δημόσια την αδιαφορία της για την διοργάνωση, ενώ η Μίλαν και η Γιουβέντους δεν έχουν τοποθετηθεί. Τέλος, η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν από τους πρώτους συλλόγους, που αντιτάχθηκαν δημόσια στο νέο σχέδιο.
Η θέση των πρώην «ιδρυτικών συλλόγων» στη νέα μορφή της European Super League:
Ρεάλ Μαδρίτης (ευνοϊκή)
Μπαρτσελόνα (ευνοϊκή)
Ατλέτικο Μαδρίτης (αντίθετη)
Γιουβέντους Τορίνο (χωρίς τοποθέτηση)
Μίλαν (χωρίς τοποθέτηση)
Ίντερ (αντίθετη)
Άρσεναλ (αντίθετη)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (αντίθετη)
Μάντσεστερ Σίτι (αντίθετη)
Τσέλσι (αντίθετη)
Τότεναμ (αντίθετη)
Λίβερπουλ (αντίθετη)
Σημειώνεται, ότι μεταξύ των συλλόγων που δεν ήταν στις δώδεκα ιδρυτικές ομάδες πριν από περισσότερα από δύο χρόνια, υπάρχουν αρκετοί σημαντικοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που είναι αντίθετοι με το έργο, όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, η Μπάγερν Μονάχου, η Ντόρτμουντ, η Πόρτο, η Μπενφίκα, η Μαρσέϊγ, η Σέλτικ, η Φέγενορντ, η Σεβίλη, η Λεβερκούζεν, η Λιόν και η Ρόμα, που επέκριναν για άλλη μια φορά την διοργάνωση, όπως και το 2021.
Ειδήσεις σήμερα
Airbus Atlantic: Με τροφική δηλητηρίαση 700 υπάλληλοι μετά από χριστουγεννιάτικο δείπνο
Χριστούγεννα: Οι «κανόνες» για να περάσουμε τις εορτές με ασφάλεια