Στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 ο Καττίνης πάει στη Ρώμη, λόγω της μοναδικής της ιστορικής αξίας
Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της ιταλικής πρωτεύουσας, γίνεται φίλος με καταξιωμένους ζωγράφους, όπως ο Μάριο Μαφάι και ο Τζουζέπε Κανάλι.
Παράλληλα, έρχεται σε επαφή με όλες τις καλλιτεχνικές τάσεις της Ευρώπης, πραγματοποιώντας συχνά ταξίδια στο Παρίσι, την Αθήνα, την Βιέννη και το Μόναχο. Με τον τρόπο αυτό, διαμορφώνεται ο «προσωπικός εξπρεσιονισμός του».
Σχεδόν αμέτρητες οι προσωπικές εκθέσεις του, στο χρονικό διάστημα έξι δεκαετιών: από το Αμάν και την Βηρυτό, μέχρι την Ρώμη, τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη, το Μόναχο και το Μιλάνο.
Ιουλιανός Καττίνης: Συνέβαλλε στην ελληνική αντίσταση
Κατά την περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών συνέβαλε γενναιόδωρα, με έργα του, στη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ των οργανώσεων της ελληνικής αντίστασης. «Δεν μιλώ ελληνικά τόσο καλά όσο θα ήθελα, αλλά αισθάνομαι βαθύτατα, ακραιφνώς Έλληνας», έλεγε στους φίλους του.
Σοκ στην πίστα Γκραν Πρι του Λας Βέγκας - «Λιποθύμησε» ο Μπραντ Πιτ
Οι εικαστικές δημιουργίες του εμπνεύστηκαν, μεταξύ άλλων, από το μυστήριο των Ετρούσκων και βασίσθηκαν στο πάντρεμα της χαρακτικής και της ζωγραφικής.
Η κηδεία του Ιουλιανού Καττίνη πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Εκκλησία των Καλλιτεχνών -Chiesa degli Artisti- στην πλατεία του Λαού της Ρώμης.
Πηγές φωτογραφιών: Facebook
Ειδήσεις σήμερα
Σκωτία: Τον πλησίασε καρχαρίας και αυτός έβγαλε βίντεο – Δείτε τα πλάνα που «κόβουν» την ανάσα