Υποστήριξε πάντως ότι δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας. «Είχαμε ξεκινήσει προετοιμασία για τη ΔΕΘ, δεν γνώριζα τίποτα μέχρι χθες τέτοια ώρα», είπε σε αντιδιαστολή με την Βούλα Κεχαγιά που νωρίτερα είπε ότι είχαν μιλήσει αρκετές φορές.
«Δεν θα είμαι ούτε σύμμαχος, ούτε αντίπαλος του Κασσελάκη. Θα τιμήσω την απόφαση των πολιτών, αλλά θα τιμήσω και το κόμμα που ανήκω», τόνισε και σημείωσε πως δεν έπρεπε να ανοίξει ένα νέο μέτωπο, γιατί δεν ήταν πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ η Κοινοβουλευτική ομάδα.
«Δεν θα παραβιάσω την ενότητα και την συλλογικότητα του κόμματος», ανέφερε ακόμη και πρόσθεσε: «Δεν κάνω προσωπική πολιτική ούτε για μένα ούτε για τους άλλους».
Νοτοπούλου: Ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε σύγκρουση με τη σκιά του Αλέξη Τσίπρα
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Κατερίνα Νοτοπούλου μετά από όσα συνέβησαν χθες στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
«Χθες είχαμε άλλη μια λυπηρή εξέλιξη στα εσωτερικά του κόμματός μας. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν λειτουργεί εν κενώ. Η λειτουργία της επηρεάζεται προφανώς και από τον σφοδρό κύκλο εσωστρέφειας που έχει ανοίξει με ευθύνη της ηγεσίας, με ευθύνη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του Στέφανου Κασσελάκη» τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ σήμερα το πρωί.
«Όλους αυτούς τους μήνες η Κοινοβουλευτική Ομάδα, σας διαβεβαιώ γι’ αυτό, εργάστηκε, εργαστήκαμε πολύ σκληρά. Όμως η παραγωγή του πολιτικού έργου επισκιαζόταν διαρκώς από αυτή την παραγωγή εσωστρέφειας, από την τροφοδότηση από την ηγεσία της επικαιρότητας με όρους παραπολιτικής. Χθες είχαμε προγραμματισμένες συνεδριάσεις για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και για την προετοιμασία του κόμματός μας.
Αντί γι’ αυτό, εκτάκτως, χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς καμία εισήγηση με υποτιμητικούς όρους για την Κοινοβουλευτική Ομάδα, συγκλήθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δηλαδή εμείς τρέξαμε να βρεθούμε αφήνοντας υποχρεώσεις από τις περιφέρειές μας. Ο πρόεδρος τελικά δεν παρέστη, αλλά μεθόδευσε την αλλαγή του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ένα προεδρείο που νομίζω και κατά κοινή ομολογία αντεπεξήλθε πάρα πολύ καλά σε όλο το προηγούμενο δύσκολο διάστημα. Ο Σωκράτης Φάμελλος ήταν απολύτως αξιοπρεπής για τη θέση του. Και ο Διονύσης Καλαματιανός ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο κ. Ξανθόπουλος και πάει λέγοντας» ανέφερε στη συνέχεια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ζήτησα να μην αλλάξει το προεδρείο. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα ήταν το μόνο επίπεδο του κόμματος που λειτουργούσε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Τα καταφέραμε με απόλυτη συνοχή και με παραγωγή πολιτικού έργου να αποδομούμε την κυβέρνηση κάθε μέρα, παρά τα όσα συνέβαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη της ηγεσίας. Ζήτησα λοιπόν από τους πολύ αγαπημένους μου συντρόφους, τους οποίους εκτιμώ και σέβομαι απεριόριστα, και τον Νίκο Παππά και τους ανθρώπους που προτάθηκαν για κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι να μην δεχτούν. Κατανοώ ότι υπήρχαν πολλοί αξιοπρεπείς λόγοι για να δεχτούν την πρόταση του Προέδρου, αλλά υπήρχε ένας λόγος για να μην δεχτούν. Να μην τραυματίσουμε τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δυστυχώς δεν έγινε αυτό. Ο πρόεδρος δεν πήρε πίσω την πρότασή του, αλλά επέμενε στο να διχάσει και την Κοινοβουλευτική Ομάδα και μάλιστα στην έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου» τόνισε η κ. Νοτοπούλου.
Σε σχετική ερώτηση κατά πόσο είναι αναστρέψιμη η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος, είπε τα εξής.
Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Έκκληση Ελλάδας για παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας στην κρίση στο Σουδάν
«Είμαι πάντα αισιόδοξη και πιστεύω πάντα βαθιά στη δυναμική των πραγμάτων. Πράγματι αυτός ο κύκλος εσωστρέφειας έχει τραυματίσει, θεωρώ και εγώ ανεπανόρθωτα τον ΣΥΡΙΖΑ και ξαναλέω με απόλυτη ευθύνη της ηγεσίας. Δεν ανήκω στους αντιδρώντες, όπως προσπαθούν να παρουσιάσουν το τελευταίο διάστημα είτε τα τρολ με άθλιους και κατάπτυστους όρους, είτε τα μέλη που μπορεί να αγωνιούν κι είναι υποστηρικτές του Κασσελάκη, όμως κάποιοι έχουν χάσει και κάθε όριο σεβασμού στον συνομιλητή. Η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ έχει τραυματιστεί. Πρέπει να δώσουμε πολύ μεγάλες μάχες για να κερδηθεί. Υπάρχει αμφισβήτηση ευθεία του προέδρου. Έχει τεθεί θέμα ηγεσίας από τον Παύλο Πολάκη. Εμείς θέτουμε εδώ και μήνες ζητήματα λειτουργίας και προσπαθούμε να κρατήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και να σώσουμε ό,τι σώζεται. Ο ίδιος ο πρόεδρος, ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, βάζει μονίμως θέμα ηγεσίας. Όταν βάζεις θέμα ηγεσίας είναι προφανές ότι προσφεύγεις και στη βάση» επισήμανε η βουλευτής.
Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι στελέχη προσκείμενα στην ηγεσία του κόμματος, όπως ο κ. Παππάς, «δείχνουν» τον πρώην πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα ως υποκινητή της αμφισβήτησης στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Παππά δήλωσε χαρακτηριστικά «πραγματικά αρνούμαι να σχολιάσω τις δηλώσεις του κυρίου Πέτρου Παππά. Όμως σας θυμίζω ότι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης σε μεταμεσονύκτια ανάρτησή του ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει να τον υπονομεύει, μετά το πήρε πίσω. Είναι προφανές πως επιδιώκει διαρκώς ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης μια σύγκρουση με τη σκιά του Αλέξη Τσίπρα. Αυτό όμως δεν αφορά κανέναν άλλον, παρά μόνο τον ίδιο του τον εαυτό και τα δικά του προσωπικά θέματα».
«Από την ιστορία κρινόμαστε όλοι. Το ερώτημα δεν είναι τι κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Το ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς πρωτίστως. Ο καθένας έχει την ευθύνη του λόγου του. Είναι αστείο, είναι πραγματικά αστείο κάποιος να λέει ότι βουλευτές, πρώην υπουργοί και στελέχη του κόμματος με μακρά πορεία και αγώνες για την κοινωνία, καθοδηγούνται από τον Αλέξη Τσίπρα, τον πιο έντιμο πρωθυπουργό που πέρασε από τη χώρα, στον οποίο οφείλουμε και την πολιτική μας ύπαρξη ως πολιτικός χώρος» συμπλήρωσε.
Το ερώτημα είναι πώς θα συγκροτηθεί ο προοδευτικός χώρος για να δώσει προοδευτική διέξοδο. Αυτό το ερώτημα είναι κοινωνικό αίτημα. Νομίζω ότι για τους λόγους που είπατε, δηλαδή για την κρίση δημοκρατίας που βιώνουμε, από τη στιγμή που δεν υπάρχει εναλλακτικός πόλος, στην πραγματικότητα ίσως και πρώτη φορά στα χρονικά της μεταπολίτευσης είναι αναγκαία η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου. Όταν αυτό το λαϊκό αίτημα βαφτίζεται σχέδιο της διαπλοκής είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να το ακολουθήσουμε» ανέφερε η κ. Νοτοπούλου.
«Πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι. Ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει ο ίδιος να πάρει τις αποφάσεις του. Κανείς από εμάς όλους αυτούς τους μήνες ούτε στο συνέδριο έβαλε θέμα ηγεσίας. Ο ίδιος έβαζε μονίμως θέμα ηγεσίας, χωρίς όμως να προσφεύγει και στη βάση την οποία επικαλείται» συνέχισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως εύχεται να μην υπάρξει νέα διάσπαση. «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως το να λες ότι κάτι δεν πάει καλά και να δείχνεις και μία πρόταση για το πώς θα πάει καλύτερα, δεν είναι υπονόμευση. Αυτό είναι μία βασική αρχή και μία έξυπνη ηγεσία θα το αντιλαμβανόταν αυτό» τόνισε.
Σχετικά με τη διαδικτυακή επίθεση που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες, επισήμανε πως «όταν υπάρχει στοχοποίηση πολιτικών στελεχών και δική μου, από την ηγεσία του κόμματος και από τους υποστηρικτές της ηγεσίας, είναι προφανές πως θα ακολουθήσει το διαδικτυακό χάος. Αυτά είναι θλιβερά φαινόμενα, προφανώς οδυνηρά σε προσωπικό επίπεδο, αλλά πεισμώνουν κιόλας για να επικρατήσει η συντροφικότητα και η λογική».
ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξε παράθυρο εκλογών η Κεχαγιά
«Οι αλλαγές δημιουργούν πικρίες και ρήξεις, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνονται αλλαγές», είπε πάντως νωρίτερα στο OPEN η εκπρόσωπος του κόμματος Βούλα Κεχαγιά για όσα συνέβησαν χθες στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. «Δεν έγινε μέσω zoom αιφνιδιασμός, υπήρξε επικοινωνία και δύο και τρεις φορές, ήταν ενήμερος ο κ. Φάμελλος», πρόσθεσε η Βούλα Κεχαγιά.
Τσίρκο ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής γελοιοποίηση πριν από την τελική κατάρρευση με «ρινγκ» στην ΚΟ
Ωρα μηδέν στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η χθεσινή προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη να ανακτήσει τον έλεγχο του κόμματος και να επιβάλει πρόσωπα και πολιτικές, κατέληξε σε γελοιοποίηση και …διχασμό.
Οπως έλεγε το ρεπορτάζ επί μέρες, ο κ. Κασσελάκης εισηγήθηκε μέσω zoom να φύγει ο Σωκράτης Φάμελλος από τη θέση του προέδρου της Κ.Ο. του κόμματος και να αναλάβει ο -καταδικασμένος με 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο- Νίκος Παππάς, εν όψει και της κατάθεσης πρότασης μομφής από τον Παύλο Πολάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της 7ης Σεπτεμβρίου.
Φέρεται μάλιστα, να έκανε λόγο για «αποστάτες» – επί λέξει είπε πως όποιος επιλέξει να αποχωρήσει θα αλλοιώσει την ψήφο του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ για αξιωματική αντιπολίτευση – προσπαθώντας να αποτρέψει κάποιους βουλευτές των «87» να ανεξαρτητοποιηθούν.
Ανεξαρτητοποιήσεις, τουλάχιστον χθες βράδυ, δεν υπήρξαν, αλλά ο Σωκράτης Φάμελλος σήκωσε το γάντι. Αρνήθηκε να παραιτηθεί όπως του ζήτησε ο κ. Κασσελάκης και ζήτησε να τεθεί η γενικότερη εισήγηση του προέδρου σε ψηφοφορία, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.
Λίγο πριν οριστικοποιηθεί ότι τελικά η ψηφοφορία θα γίνει και δεν θα αναβληθεί – όπως ζήτησαν οι κύριοι Καραμέρος και Κεδίκογλου – ο κ. Φάμελλος αμφισβήτησε συνολικά τον κ. Κασσελάκη και ζήτησε από τους βουλευτές να καταψηφίσουν στο σύνολό της την εισήγηση Κασσελάκη.
Τελικά η πρόταση Κασσελάκη πέρασε με 17 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 4 «παρών» επί 33 παρόντων βουλευτών. Δηλαδή, ο de facto διχασμός τον οποίο βίωνε ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες έγινε και de jure. Σύμφωνα με πληροφορίες, «ναι» ψήφισαν οι Ακρίτα, Αποστολάκης, Αυλωνίτης, Βέττα, Γαβρήλος, Δούρου, Θρασκιά, Κασιμάτη, Κόκκαλης, Μάλαμα, Μεϊκόπουλος, Νίκος Παππάς, Πέτρος Παππάς, Πούλου, Σαρακιώτης, Τζάκρη, Χρηστίδου, «όχι» οι Γεροβασίλη, Γιαννούλης, Καλαματιανός, Κεδίκογλου, Κοντοτόλη, Λινού, Μπάρκας, Νοτοπούλου, Ξανθόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Ψυχογιός, Φάμελλος και «παρών» οι Ζαμπάρας, Καραμέρος, Μαμουλάκης, Παπαηλιού.
Το επιτελείο Κασσελάκη – αυτοί δηλαδή που δεν ήξεραν ότι η Πόπη Τσαπανίδου είχε κληθεί χθες το πρωί από το προεδρείο της Βουλής για να ανακοινώσει την απόφασή της σχετικά με την έδρα Ηλιόπουλου και την κάλεσαν μεσημέρι, για να την πιέσουν να αλλάξει γνώμη – άφηνε να διαρρεύσει ότι μέσα στη θυελλώδη συζήτηση ο κ. Φάμελλος υποχώρησε από την αρχική του στάση. Και ενώ ζητούσε να τεθεί σε ψηφοφορία πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου, τελικά ζήτησε να γίνει ψηφοφορία επί της εισήγησής του.
Επί της ουσίας το 17 ναι, 12 όχι και 4 «παρών», όχι μόνο δεν σημαίνει ισχυροποίηση Κασσελάκη, αλλά παραπέμπει σε ισχνή πλειοψηφία στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 7 Σεπτεμβρίου.
Στην εισήγησή του, μέσω zoom, ο κ. Κασσελάκης εισηγήθηκε την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά στη θέση του επικεφαλής της Κ.Ο. και ευρύτατες αλλαγές προσώπων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, με σκοπό να αναλάβουν οι δικοί του τις θέσεις ευθύνης.
Κατά της πρότασης Κασσελάκη φέρονται να τάχθηκαν στις τοποθετήσεις τους η Ελενα Ακρίτα, η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Χάρης Μαμουλάκης. Αν και στη συνέχεια η Ελενα Ακρίτα φέρεται να άλλαξε στάση και να ζήτησε από τον κ. Φάμελλο να μην επιμείνει στη θέση του.
«Δεν μιλάει κανείς για ανεπάρκεια του Σωκράτη. Ομως, πρέπει να καταλάβει ότι αντλεί τη νομιμοποίησή του από τον εκλεγμένο πρόεδρο», φέρεται να υποστήριξε ο Γιώργος Γαβρήλος.
«Σήμερα έπρεπε να συζητάμε για τη ΔΕΘ και η εισήγηση είναι για το πώς θα διαλυθούμε», φέρεται να τόνισε, κατά την τοποθέτησή της, η Κατερίνα Νοτοπούλου.
«Ως Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν αφήσαμε καρφίτσα να πέσει κάτω από όσα κάνει η Ν.Δ., εμείς κάνουμε στην πραγματικότητα και την παραγωγή θέσεων. Η Κ.Ο. ήταν η μόνη που λειτουργούσε ενωμένη. Μήνες τώρα η παραγωγή πολιτικού έργου επισκιάζεται μονίμως από την παραγωγή εσωστρέφειας και παραπολιτικής. Ολα όσα συνέβησαν μέχρι σήμερα ήταν αποκλειστικά επιλογές του προέδρου: ΝΑΤΟ, ιερή συμμαχία, αντικοινοβουλευτικός λόγος, ευρωεκλογές με “πόθεν έσχες”. Η στοχοποίησή μας και οι αναρτήσεις αόριστης καταδίκης δεν σημαίνουν τίποτα όταν στοχοποιούμαστε συστηματικά από την ηγετική ομάδα», συνέχισε. Και κατέληξε: «Τα κόμματα που λειτουργούν δημοκρατικά ανέχονται τη διαφωνία, ο πρόεδρος κάνει αναρτήσεις και βίντεο περιγράφοντάς μας ως υπονομευτές και μιλά για σχέδιο διαπλοκής, δείχνοντας την πόρτα της εξόδου. Εκτιμώ και αγαπώ τους συντρόφους που προτάθηκαν να μπουν προεδρείο, αλλά τους καλώ να μη δεχτούν για να σώσουμε τη συνοχή και την αξιοπρέπεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο πρόεδρος να αποσύρει την πρότασή του, αλλιώς να πάμε σε κάλπη».
ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ
Αντάρτικο Φάμελλου
Νωρίτερα, χωρίς τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος έχει διαγραφεί και τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στο προσκήνιο τηρεί αποστάσεις, η Κοινοβουλευτική Ομάδα συνεδρίαζε σε κλίμα μεγάλης έντασης, ιδιαίτερα μετά την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη – μέσω zoom –να προτείνει τον Νίκο Παππά για πρόεδρο της Κ.Ο. του κόμματος, στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος αντέδρασε άμεσα, είπε ότι δεν παραιτείται και ζήτησε να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό λειτουργίας της Κ.Ο. Δηλαδή, να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον του.
Στη συνεδρίαση στην οποία μετείχαν 33 βουλευτές – η νέα βουλευτής Επικρατείας Πόπη Τσαπανίδου δεν ήταν στην αίθουσα, ενώ μέσω zoom συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Κασσελάκη, ο Ευ. Αποστολάκης και η Καλλιόπη Βέττα, η οποία προσβλήθηκε από κορονοϊό- ο κ. Φάμελλος φέρεται να είπε πως διαφωνούσε από την πρώτη εβδομάδα της συνεργασίας του με τον Στέφανο Κασσελάκη, με βουλευτές να του απαντούν γιατί δεν το είπε ποτέ, ενώ τον εγκαλούσαν για τη στάση του, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην παραιτείται ο επικεφαλής της Κ.Ο. όταν γνωρίζει ότι δεν αποτελεί πλέον επιλογή του προέδρου.
Ο κ. Φάμελλος είπε επίσης ότι η πρόταση Κασσελάκη για αντικατάστασή του οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «τα πραγματικά προβλήματα δεν κουκουλώνονται με αιφνιδιασμούς και καθαιρέσεις», αλλά και ότι «η Κ.Ο. εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία και έχει παράξει σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο».
Οι άνθρωποι του Κασσελάκη υποστήριζαν ότι ο κ. Φάμελλος μίλησε στο τηλέφωνο με τον Αλέξη Τσίπρα πριν ανακοινώσει ότι δεν παραιτείται, αλλά η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από παρόντες βουλευτές.
ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ
Προανάγγειλε διαγραφή Σπίρτζη
Πέρα από τον Νίκο Παππά – τον οποίο επέλεξε ο κ. Κασσελάκης για επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι θα πάρει στην Κεντρική Επιτροπή τα στελέχη που έχασε από τη ρήξη με τον Παύλο Πολάκη – ο κ. Κασσελάκης πρότεινε τον Γιώργο Γαβρήλο, τον Γιάννη Σαρακιώτη και τη Νίνα Κασιμάτη για κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Πρότεινε επίσης τη Γιώτα Πούλου για συντονίστρια των τομεαρχών και τη Ραλλία Χρηστίδου ως αναπληρώτρια συντονίστρια, ενώ διατήρησε στις θέσεις τους τη Θεοδώρα Τζάκρη στη θέση της γραμματέως της Κ.Ο. και τον Θάνο Μωραΐτη στη θέση του διευθυντή της Κ.Ο. Αναπληρωτή κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, στη θέση του Χρήστου Γιαννούλη, ο κ. Κασσελάκης πρότεινε τον (προερχόμενο από τους ΑΝΕΛ) Βασίλη Κόκκαλη.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ήταν ο Νίκος Παππάς, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος και ο Διονύσης Καλαματιανός.
Ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι όρισε τον Νίκο Παππά επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ «πρώτον, επειδή ο Νίκος είναι έγκριτος οικονομολόγος με διδακτορικό στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο Strathclyde στη Σκοτία και μάλιστα τη διατριβή του την έκανε στις μικροοικονομικές επιπτώσεις του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας, κάτι που είναι πολύ επίκαιρο» αλλά και επειδή «είναι ένας πολιτικός με στέρεες πολιτικές βάσεις, ο οποίος έχει στοχοποιηθεί από το σύστημα από το οποίο έφερε μεγάλα έσοδα στα ταμεία του κράτους» στηρίζοντας δηλαδή επισήμως ως ηγεσία τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, που ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας έχει δημοσίως αποδοκιμάσει.
Βεβαίως, πριν αρχίσει το μπάχαλο, ο κ. Κασσελάκης είχε ευχαριστήσει θερμά τον Σωκράτη Φάμελλο για την άψογη συνεργασία που είχαν, είπε ότι «στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων» και «εκπροσώπησε επάξια τον ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».
Ταυτόχρονα, ο κ. Κασσελάκης, προανήγγειλε εν όψει συνεδρίου «μεγάλες αλλαγές», «τέλος στα αριστερόμετρα», ενώ «ζήτησε» εμμέσως από τον Χρίστο Σπίρτζη να παραιτηθεί, αποδίδοντάς του διαρροές από τις συνεδριάσεις στα κομματικά όργανα: «Μπορεί η Επιτροπή Δεοντολογίας να ακολουθεί τη διαδικασία της, αλλά είναι προφανές ότι στελέχη που εκφράζονται έτσι επιλέγουν συνειδητά να θέσουν τον εαυτό τους εκτός κόμματος.
Ειδήσεις σήμερα
Meteo: Συναγερμός για τη «Ψυχρή Λίμνη» – Καταιγίδες, κεραυνοί και κίνδυνος πλημμυρών [χάρτες]
Στέφανος Κασσελάκης: Παραλίγο να χάσει το κόμμα αλλά δεν έχασε το γλέντι! [βίντεο]