Ειδικότερα, η πρώτη περίπτωση αφορά σε άνδρα που καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών το 2009 σε κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για «αγορά και κατοχή ουσιών από μη τοξικομανή κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό την εμπορία καθώς και πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση».
Η χρηματική ποινή των 50.000 ευρώ του χαρίστηκε και ήρθησαν οι συνέπειες από την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, προκειμένου να «δύναται να εργασθεί στο Δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, να συνεχίσει τις σπουδές του ως διδακτορικός φοιτητής και να λάβει κάρτα διαμονής (visa) σε χώρα της αλλοδαπής».
Ο δεύτερος έχει καταδικαστεί: 1) το 2002 από το Ειρηνοδικείο της Δρέσδης (Γερμανία) με χρηματική ποινή των 50 ημερών έναντι 20 ευρώ ημερησίως για υπεξαίρεση αυτοκινήτου και 2) το 2004 από το Ειρηνοδικείο της Bautzen (Γερμανία) με χρηματική ποινή 40 ημερών έναντι 13 ευρώ ημερησίως για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Ωστόσο, ήρθησαν οι συνέπειες από τις δύο καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του, προκειμένου να μπορεί να εργαστεί ως security.
Ο τρίτος έχει καταδικαστεί το 1988 από Στρατιωτικό Δικαστήριο, με ποινή φυλάκισης ενός έτους και μίας ημέρας για απόπειρα απόδρασης κρατουμένου. Οι συνέπειες από την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του ήρθησαν προκειμένου επίσης να μπορεί να εργαστεί ως security.
Σύμφωνα με την «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», με Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα, «ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή» και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων, ήρθησαν στις 3 αυτές περιπτώσεις οι συνέπειες από τις καταδικαστικές αυτές αποφάσεις και χαρίστηκε το πρόστιμο των 50.000 ευρώ.
Από τον «Παράτυπο» στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]