Το πρώτο αφορά στο νέο Μαξίμου, που πλέον θα έχει τρία νέα πρόσωπα στον πυρήνα του.
Ο Γιάννης Μπρατάκος ως επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου, το νέο πρόσωπο από τα παλιά, που είναι ο Σταύρος Παπασταύρου, ως υπουργός Επικρατείας και ο «παλιός υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Ακης Σκέρτσος.
Αν και μέχρι χθες ακουγόταν ως κυβερνητικός εκπρόσωπος η Σοφία Ζαχαράκη, τελικά φαίνεται πως στο «παιχνίδι» μπήκε ο γραμματέας της Ν.Δ., Παύλος Μαρινάκης, και είναι το φαβορί. Διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού παραμένει ο Δημήτρης Τσιόδρας και διευθύντρια επικοινωνίας η Κύρα Κάπη.
Στο υπουργείο Εσωτερικών, ακούγεται έντονα η Νίκη Κεραμέως (που πληροφορίες αρχικά την είχαν στο Υγείας) και ο Θεόδωρος Λιβάνιος ως αναπληρωτής υπουργός. Για το υπουργείο Εξωτερικών πιθανότερη φαίνεται η τοποθέτηση του Γιώργου Γεραπετρίτη, ενώ ως αναπληρώτρια ακούγεται η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, πρέσβης στις ΗΠΑ. Για το υπουργείο ως υφυπουργός «παίζει» έντονα και ο βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου.
Υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα το κοινοβουλευτικό έργο ακούγεται ότι θα αναλάβει ο Μάκης Βορίδης.
Στο υπουργείο Αμυνας μάλλον πάει ο Νίκος Δένδιας, ενώ στο Πεντάγωνο παραμένει και ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευτέρης Αυγενάκης οδεύει προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ ο Κώστας Σκρέκας φαίνεται πως θα αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με υφυπουργό τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη.
Στα υπουργεία του οικονομικού κύκλου, ο Κωστής Χατζηδάκης προορίζεται για το υπουργείο Οικονομικών, ενώ ο Νίκος Παπαθανάσης ακούγεται έντονα για αναπληρωτής του, με ενισχυμένες αρμοδιότητες για τα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Για το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ακούγεται έντονα ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Για το υπουργείο Εργασίας ως φαβορί προβάλλει ο Αδωνις Γεωργιάδης, με υφυπουργούς τον βουλευτή Βασίλη Σπανάκη και τον μέχρι πρότινος υφυπουργό Πανό Τσακλόγλου. Στο υπουργείο Υποδομών, φαίνεται να πηγαίνει ο Χρήστος Σταϊκούρας και για υφυπουργός του ακούγεται η βουλευτής Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου.
Για το υπουργείο Υγείας, έντονα ακούγεται το όνομα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που επιστρέφει στο κυβερνητικό σχήμα , ενώ σε αυτό το υπουργείο αναμένεται να αξιοποιηθούν η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ., Ειρήνη Αγαπηδάκη, και ο Μάριος Θεμιστοκλέους.
Για το υπουργείο Παιδείας ακούγεται ο Κυριάκος Πιερρακάκης, με αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού τον Γιάννη Οικονόμου. Σε θέσεις υφυπουργών ακούγονται έντονα ο Δημήτρης Καιρίδης και η Δόμνα Μιχαηλίδου.
Για το νεοσύστατο υπουργείο Οικογένειας και Δημογραφικής Πολιτικής, ως «φαβορί» προβάλλει η Σοφία Ζαχαράκη, ενώ μπορεί να αξιοποιηθεί και ο βουλευτής Επικρατείας, Γιώργος Σταμάτης, ως υφυπουργός.
Για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ακούγεται το όνομα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, παρόλο που έπαιζε το όνομα της Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ για το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συζητείται το όνομα του δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου.
Για το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έπαιζαν τα ονόματα του Βασίλη Κικίλια, αλλά και του Τάκη Θεοδωρικάκου, με τον δεύτερο να ακούγεται και για το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Εντός του κύκλου του ΚΥΣΕΑ φαίνεται πως παραμένει ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος κατευθύνεται προς το υπουργείο Ναυτιλίας.
Για το υπουργείο Τουρισμού, ακούγεται έντονα το όνομα της Ολγας Κεφαλογιάννη, με υφυπουργό την Ελενα Ράπτη, ενώ για το υπουργείο Δικαιοσύνης συζητείται το όνομα του Γιώργου Φλωρίδη ή της Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου.
Η μόνη που ενδεχομένως να μην πέσει θύμα του rotation είναι η μέχρι πρότινος υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.
Πρόεδρος της Βουλής θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν, ο Κ. Τασούλας.