Μετά τις πρόσφατες εκτιμήσεις διεθνών οίκων για ανάπτυξη 8%, αισθητά μεγαλύτερη και τον αναθεωρημένο στόχο 5,9%, έγινε γνωστή και η αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών κατά δύο βαθμίδες από τον διεθνή οίκο Moody’s, ενώ, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στο μέλλον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει σήμερα το απόγευμα στην παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας.
Από τη μία πλευρά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εκπέμψει μήνυμα ενότητας, παρουσιάζοντας ένα σχέδιο απόλυτα αναπτυξιακό που δρομολογεί «στην πράξη και όχι στα λόγια» -όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη- την αύξηση του πλούτου, ώστε να μοιραστεί σε όλους το μέρισμα της ανάπτυξης και κυρίως σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Και, από την άλλη πλευρά, τα μηνύματα που εξέπεμψε ο κ. Τσίπρας δείχνουν ότι επιμένει διχαστικά και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να βάζει απέναντι τη μεσαία τάξη, μια εικόνα διχασμού που λειτουργεί εις βάρος της μεσαίας τάξης και «τελικά καθηλωτικά για όλους», όπως λένε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Δεν είναι μάλιστα τυχαία και η επισήμανσή τους πως στη ΔΕΘ «για πρώτη φορά από το 2019, Τσίπρας και Τσακαλώτος ήταν στην ίδια γραμμή, αυτή της στοχοποίησης της μεσαίας τάξης», κάτι που ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε «εθνική ανάγκη», ενώ ο κ. Τσακαλώτος είχε παραδεχτεί ότι έγινε «συνειδητά».
«Το βασικό συμπέρασμα από την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ είναι ότι τίποτα δεν κατάλαβε και σε τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ηταν και παραμένει εκείνος που θεώρησε εθνική ανάγκη την εξόντωση της μεσαίας τάξης», δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας: «Επειδή δεν κατάφερε να παρουσιάσει μια συμπαγή και πειστική πολιτική πρόταση, συνοδευόμενη από σαφές και μελετημένο οικονομικό σχέδιο, επανήλθε στα συνηθισμένα κλισέ και στα προσφιλή του ψέματα, με πιο αγαπημένο ότι δήθεν ο πρωθυπουργός νομοθετεί για τους πλούσιους, για τους λίγους και τους ισχυρούς».
Τη διαφορετική αντίληψη των δύο κομμάτων για τη μεσαία τάξη αποτυπώνει και η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την εξαγγελία του πρωθυπουργού περί μηδενισμού του φόρου γονικής παροχής μέχρι του ποσού των 800.000 ευρώ, όπου για να στηρίξει το αφήγημά του «αξιοποιεί φωτογραφικά κάποια στατιστικά στοιχεία, αποκρύπτοντας την αλήθεια», όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται, το ΠΑΣΟΚ αεροβατεί
«Με τη λογική του κ. Τσίπρα, κάποιος που θέλει να δώσει 20.000 ευρώ στο παιδί του ή στον εγγονό του θα πρέπει να πληρώνει φόρο 10%, δηλαδή 2.000 στο κράτος. Με τα μέτρα Μητσοτάκη δεν πληρώνει καθόλου φόρο», αναφέρουν, χαρακτηριστικά, κυβερνητικά στελέχη, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διερωτήθηκε χθες: «Είναι πλούσιοι όσοι θέλουν να δώσουν 20, 25, 30 χιλιάρικα στα παιδιά τους για ν’ ανοίξουν την επιχείρησή τους ή να κάνουν το πρώτο τους βήμα, να τους σταθούν και δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα θα πλήρωναν 10%;».
«Οποιαδήποτε απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ -εξαιτίας της έλλειψης μιας συγκροτημένης πολιτικής και οικονομικής πρότασης- να μας ταυτίσει με μια δήθεν ελίτ, που έχουν στο μυαλό τους, με τα ταξικά δίπολα που αναπαραγάγουν ρητορική και προσεγγίσεις άλλων εποχών, διαψεύδεται όχι από αυτά που λέω εγώ, αλλά από τα αποτελέσματα της πολιτικής μας σε όλα τα επίπεδα και την υποστήριξη που δίνουμε σε όλο τον ελληνικό λαό, οριζόντια», τόνισε ο κ. Οικονόμου.
Ο κ. Τσίπρας «δεν θέλει να αντιληφθεί πως δεν αρκεί να λες ότι είσαι προοδευτικός. Πρέπει και να πείθεις με έργα ότι θες να βελτιωθεί η ζωή για τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας», διαμηνύουν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, υπενθυμίζοντας πως το έργο της «προοδευτικής» διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα ήταν η επιλογή «να φορτώσει με εξοντωτικό τρόπο τη μεσαία τάξη».
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- AUKUS: Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ εξέφρασαν την «αλληλεγγύη» τους στη Γαλλία
- ΕΝΦΙΑ: Ραβασάκια από αύριο, πληρωμές από Οκτώβριο
- Κορονοϊός: Σύσταση και όχι υποχρέωση η τρίτη δόση για 60+ και υγειονομικούς
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr