Μετά την αδυναμία του να πλήξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον τομέα της πολιτικής διαχείρισης των κρίσεων και να αποκομίσει οφέλη, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να γίνει «η φωνή των ανθρώπων του πολιτισμού».
Ο,τι δεν κατάφερε με τους υγειονομικούς, με τους επιστήμονες, με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, δηλαδή να κομματικοποιήσει τα προβλήματά τους και να τους στρέψει εναντίον της κυβέρνησης, επιχειρεί να το καταφέρει με τους ηθοποιούς. Οταν είδε, δε, ότι και στην κρίση της κακοκαιρίας που έπληξε Αττική, Εύβοια και Σποράδες -με πασίδηλα τα λάθη και προφανείς τις ευθύνες- δεν καταφέρνει να κερδίσει κάτι επειδή οι πολίτες θυμούνται ακόμα τη διαχειριστική ικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μπήκε μπροστά το σχέδιο να «καβαλήσει» το κίνημα #me too, να γίνει ο προστάτης των ηθοποιών και να χρησιμοποιήσει τις αποκαλύψεις που «βολεύουν» την αξιωματική αντιπολίτευση, για κομματικό όφελος.
Επιμελώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέδειξε υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας όπως του Γ. Κιμούλη, που τον είχε διορίσει πρόεδρο του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος, του Παύλου Χαϊκάλη που ήταν και υφυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ή άλλων μεγαλόσχημων του ελληνικού θεάτρου και της ελληνικής showbiz που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο αποκαλύψεων. Από την ημέρα της καταγγελίας Μπεκατώρου και μετά, άφησε τις ημέρες να περάσουν με διάφορες «ουδέτερες» και political correct παρεμβάσεις.
Και αποφάσισε να αλλάξει στάση και τακτική μόλις αποκαλύφθηκαν οι καταγγελίες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ενός καταξιωμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη που -μέχρι την αποκάλυψη των καταγγελιών που τον βαραίνουν και γνώριζαν, όπως φαίνεται, μόνο οι άνθρωποι του χώρου- είχε συντριπτική αποδοχή και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί κομματική επιλογή για κεφαλή του Εθνικού Θεάτρου.
Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού ανέμενε επί 20ήμερο την παραίτηση του κ. Λιγνάδη, ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ηθοποιούς ως… σκηνικό για να μπορέσει ο κ. Τσίπρας να πει ότι «την ηθική και πολιτική ευθύνη της όποιας συγκάλυψης την έχει ο επιτελάρχης του επιτελικού κράτους και όχι η κυρία Μενδώνη». Δηλαδή ο πρωθυπουργός. Την ίδια στιγμή, επώνυμα και ανώνυμα trolls του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούσαν κλίμα στα social media με πληροφορίες ότι ο κ. Λιγνάδης είναι προσωπικός φίλος του κ. Μητσοτάκη, ότι τοποθετήθηκε στο Εθνικό Θέατρο ως «εκλεκτός» της συζύγου του και άλλα τέτοια.
Ξαφνικά, ο ορυμαγδός των αποκαλύψεων για το τι συμβαίνει στον χώρο του θεάτρου και της ελληνικής showbiz εδώ και δεκαετίες, περιορίστηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη. Είναι σαφές ότι σκοπός του κ. Τσίπρα δεν είναι η κάθαρση του χώρου, αλλά να πετύχει ένα ηθικό πλήγμα κατά του πρωθυπουργού και τόσο ο ίδιος όσο και το επιτελείο του έκριναν ότι θα το πετύχουν αυτό αναδεικνύοντας την «υπόθεση Λιγνάδη». Ελπίζει ότι αν τα καταφέρει, θα ανοίξει μία ρωγμή στο προφίλ Μητσοτάκη και θα βρίσκουν στόχο και οι άλλες επιθέσεις εναντίον του πρωθυπουργού, που ως σήμερα περνούν αδιάφορες για τη μεγάλη πλειονότητα της κοινής γνώμης και έτσι θα δημιουργηθεί το έδαφος ώστε οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να ακουστούν.
Το «κίνημα της γραβάτας», δηλαδή οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι πολιτικοί μηχανικοί και άλλοι επιστήμονες που επλήγησαν και συνεχίζουν να πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, είναι δυσαρεστημένοι με το voucher των 600 ευρώ, αλλά ως αυθεντικοί εκπρόσωποι της μεσαίας τάξης γνωρίζουν τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ και δεν «μάσησαν» την προσπάθεια του κ. Τσίπρα να τους «εκπροσωπήσει».
Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, κυρίως αυτοί του λιανεμπορίου αλλά και του χώρου της εστίασης, επίσης επειδή αποτελούν τον πυρήνα της μεσαίας τάξης, που κατά τον κ. Πολάκη «π@@ξε ο ΣΥΡΙΖΑ», επίσης είναι δυσαρεστημένοι, αλλά δεν ξεγελιούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.
ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ 7 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Η στήριξη των ηθοποιών, των καλλιτεχνών, των ανθρώπων του θεάματος και του πνεύματος αποτελεί διαρκή στόχο των πολιτικών. Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας έχει δείξει ότι υπολογίζει πολύ σε αυτή τη στήριξη, όπως κάνει και τώρα. Το 2014 ζήτησε από 180 ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και του θεάματος να υπογράψουν ότι τον στηρίζουν εν όψει των εκλογών του 2015. Κάποιοι από αυτούς που υπέγραψαν τότε, έλεγαν πριν από τις εκλογές του 2019:
1 Ελενα Ακρίτα: «Δύο φορές τους ψήφισα, απογοητεύτηκα και πικράθηκα».
2 Αννα Παναγιωτοπούλου: «Η αλήθεια είναι ότι τον είχα ψηφίσει. Εχω τις συνέπειες. Ηταν λάθος επιλογή που τον ψήφισα. Απογοητεύτηκα πάρα πολύ. Ηταν συμμαθητής του γιου μου ο Τσίπρας στο σχολείο, εδώ στο 10ο. Τότε που τον ψήφισα με μούντζωσε ο γιος μου. Μου λέει αυτός ήταν στο σχολείο όλη μέρα απ’ έξω και πέρναγε τις τάξεις».
3 Γιάννης Ζουγανέλης: «Εγώ τους ψήφισα. Επειδή µιλάγαµε για καρεκλοκένταυρους και γέρους. Ηρθαν κάποιοι που βαφτίστηκαν προοδευτικοί-αριστεροί και φέρανε την πατρίδα σε αυτά τα αδιέξοδα. Ο Τσίπρας, όπως και κάθε πολιτικός, όφειλε να ξέρει τι µπορεί να υποσχεθεί. Το γεγονός ότι αλλιώς τα περίµενε κι αλλιώς του ήρθανε δεν µε αφορά καθόλου. ∆εν έχει βγει να πει µία αλήθεια».
4 Χάρις Αλεξίου: «Το να πάω να τραγουδήσω για κάποιους ανθρώπους που διαδηλώνουν το πρόβλημά τους το έχω κάνει πολλές φορές και θα το ξανακάνω, βέβαια. Οι γυναίκες αυτές μού ζήτησαν να πάω να τραγουδήσω και το δέχτηκα. Δεν φαντάστηκα πως θα το οικειοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ».
5 Γρηγόρης Βαλτινός: «Ο κ. Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης που έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Κι όλα αυτά για να πάρει την εξουσία. Για να κάνει τι; Αυτό που έκανε είναι χειρότερο κι από αυτό που υπήρχε…».
6 Δημήτρης Πιατάς: «Οχι μόνο δεν δικαιώθηκα για την επιλογή μου να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πλέον αισθάνομαι ως αιχμάλωτος πολέμου που ψάχνει τα δικαιώματά του».
7 Αφροδίτη Μάνου: «Δεν θα ξαναψηφίζω επ’ ουδενί ΣΥΡΙΖΑ. Με προσβάλλει το να θεωρηθώ συμμέτοχος σε αυτό το έγκλημα για την Ελλάδα και την περιοχή».
Aκολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr