Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση «παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση» καθώς «αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας».
Κατά τη συνομιλία των δύο ανδρών, αποφασίστηκε από κοινού, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, να προβεί στις σχετικές δηλώσεις ο πρόεδρος της Βουλής.
Το χορό άνοιξαν οι δυο παραιτήσεις συγγενικών προσώπων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την διαδικασία πρόσληψης στο Ίδρυμα της Βουλής. Συγκεκριμένα την παραίτησή της από το Ίδρυμα της Βουλής υπέβαλε η Α.Α., θυγατέρα της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής.Ομοίως, παραίτηση υπέβαλε και η Μ.Λ.Σ., θυγατέρα της προϊσταμένης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Να σημειωθεί ότι στην αναμονή θα μείνουν περίπου 29-31 υπάλληλοι που περίμεναν και επίσημα την μετάταξή τους στην Βουλή μεταξύ των οποίων και η κόρη της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Στο πρώτο «κύμα» των μετατάξεων -αυτών που ολοκληρώθηκαν- περιλαμβάνεται και η πρώην σύζυγος του κ.Βούτση.
Όπως διευκρίνισε ο κ Βούτσης οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι εργάζονταν στην Βουλή ως αποσπασμένοι ακόμα και πριν από το 2015. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και η πρώην σύζυγός του που αποσπάστηκε στο κοινοβούλιο το 2007.
Μήνυση της Λινού στον Πολάκη για συκοφαντικές επιθέσεις - «Η αλήθεια θα φανεί στα δικαστήρια»
«Η πρώην σύζυγός μου είναι εδώ από το 2007, πριν εκλεγώ βουλευτής. Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι» ανέφερε ο κ. Βούτσης εμφανώς εκνευρισμένος για τα σχετικά δημοσιεύματα.
Βούτσης: Δεν αισθάνομαι απολογούμενος
Μετά την κατακραυγή για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις στη Βουλή ο Νίκος Βούτσης επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις αλλά δεν τα κατάφερε.
Ο Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ευθέως ότι δεν αισθάνεται απολογούμενος και μίλησε για δημιουργία εντυπώσεων.
Είπε ότι είναι ένα απαράδεκτο φαινόμενο για τη δημιουργία εντυπώσεων, πολύ περισσότερο που είναι γνωστή η κατάσταση που παρέλαβε. Για πολλούς από αυτούς είναι άδικη η κριτική, όπως ανέφερε, διότι δεν θα μπορούσε κάποιος που έχει τις προϋποθέσεις, να εξαιρεθεί από τη δυνατότητα να διεκδικήσει θέση υπαλλήλου, αν συγγενικό του πρόσωπο έχει σχέση με τη Βουλή.
«Κατά συνέπεια δεν αισθάνομαι απολογούμενος για όλα αυτά που έχουν γραφτεί για ορυμαγδό τακτοποιήσεων» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε ότι η λειτουργία της Βουλής προχώρησε με διαφάνεια, αξιοκρατία, με δουλειά όλων των εργαζομένων και όχι με αργομισθίες.
Αναφορικά με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου,«δεν υπήρξε καμία διάκριση στην αντιμετώπισή τους ούτε και παύση της υπαλληλικής τους ιδιότητας, ιδίως την περίοδο της κρίσης». Οι ανανεώσεις των συμβάσεών τους έγιναν οριζόντια και χωρίς καμία διάκριση. Αυτό το προσωπικό ορισμένου χρόνου δουλεύει αποδοτικά, έχει σημαντική συμβολή, η οποία προκύπτει και από τη διαδικασία αξιολογήσεων και κρίσεων στη Βουλή, όπως τόνισε ο κ. Βούτσης. «Απομακρυνθήκαμε 100% από αυτό που σε μεγάλο βαθμό παραλάβαμε, δηλαδή από ένα πελατειακό κράτος που ίσχυσε στο παρελθόν» επισήμανε.