Μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπογραμμίζεται ότι «κατά την ανάληψη των καθηκόντων του Υφυπουργού, δεν υπήρχαν χώροι εργασίας και υποδομή γραφείων για το σύνολο των συνεργατών, των υπηρεσιακών παραγόντων και του ίδιου. Η σχετική προμήθεια δεν αφορά σε αντικατάσταση υφιστάμενων επίπλων, όπου δεν θα υπήρχε και σχετική ανάγκη, αλλά για την εξαρχής διαμόρφωση του συνόλου των απαιτούμενων υποδομών γραφείων».
Το κύριο ερώτημα που δημιουργείται είναι για ποιον λόγο δεν υπήρχαν έπιπλα στον συγκεκριμένο χώρο και ο κ. Τόλκας βρήκε μόνο τα ντουβάρια;
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με την προμήθεια επίπλων για το γραφείο του Άγγελου Τόλκα:
«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που προκαλούν εντυπώσεις σχετικά με την προμήθεια επίπλων για το γραφείο Υφυπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Άγγελου Τόλκα, διευκρινίζονται τα εξής:
Σταϊκούρας: Ο απολογισμός του 2024 και οι προτεραιότητες για το 2025 σε υποδομές και μεταφορές
· Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του Υφυπουργού, δεν υπήρχαν χώροι εργασίας και υποδομή γραφείων για το σύνολο των συνεργατών, των υπηρεσιακών παραγόντων και του ίδιου. Η σχετική προμήθεια δεν αφορά σε αντικατάσταση υφιστάμενων επίπλων, όπου δεν θα υπήρχε και σχετική ανάγκη, αλλά για την εξαρχής διαμόρφωση του συνόλου των απαιτούμενων υποδομών γραφείων.
· Ο χώρος που προβλέπεται για τη στέγαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι το κτίριο Κεράνη επί της Λεωφόρου Θηβών και δεν υπήρχε η σχετική υλικοτεχνική υποδομή παρά μόνο άδειοι χώροι.
· Όπως προκύπτει και από το σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα του Υφυπουργού το οποίο περιγράφει μόνο τον απαιτούμενο εξοπλισμό χωρίς καμία απαίτηση κόστους ή περιγραφή επίπλων, πρόκειται για καθόλα νόμιμη και εγκεκριμένη δαπάνη, την οποία έφεραν εις πέρας τα αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής μέσα από κάθε νόμιμη και τυπική διαδικασία.
· Προφανώς και η σχετική υποδομή αποτελεί ιδιοκτησία του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και μόνο.
· Αποτελεί σημαντική κατάκτηση ο έλεγχος δαπανών στο Δημόσιο μέσω της Διαύγειας την οποίαν και σεβόμαστε απόλυτα. Αλλά απαραίτητη είναι και η πλήρης και αντικειμενική αναπαραγωγή των περιεχομένων της στο δημόσιο λόγο και όχι η δημιουργία εντυπώσεων.
Τα στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου».