Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών προανήγγειλε (News 247) ότι μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή θα καταθέσει αγωγή κατά του κ. Καμμένου για τις κατηγορίες περί χρηματοδότησης που επαναλαμβάνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Ο κ. Κοτζιάς μίλησε με σκληρά λόγια για τον κ. Καμμένο, χαρακτηρίζοντάς τον «εθνικό συκοφάντη» και «εθνικό ψεύτη», ενώ άφησε βαρείς υπαινιγμούς σε βάρος του, κάνοντας λόγο για «πρακτικές υποκόσμου και παρακράτους».
«Θα τον κρίνουν τα δικαστήρια. Θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να είναι ο εθνικός συκοφάντης. Μόλις ολοκληρωθεί η ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών θα την δώσουμε (την αγωγή) στη δημοσιότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κοτζιάς. Η απάντηση ήρθε λίγη ώρα αργότερα από τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος υποστήριξε (Real Fm) ότι και εκείνος θα πάει στον εισαγγελέα για να καταθέσει για «τις εταιρείες για τις βίζες» που, όπως είπε, είχε αναφέρει και στο επίμαχο υπουργικό συμβούλιο το περασμένο φθινόπωρο. «Πίσω από τον διαγωνισμό που έγινε υπάρχουν υπεράκτιες εταιρείες από την Κύπρο που υποκρύπτουν άλλον ιδιοκτήτη και έγιναν παρεμβάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο και ένας διαγωνισμός που είχε αποτύχει πέτυχε», τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Είμαι έτοιμος να πάω στον εισαγγελέα. Υπάρχουν μυστικά κονδύλια που δόθηκαν στα Σκόπια; Αν υπάρχουν είναι και αυτό υπό διερεύνηση».
Την αντιπαράθεση τροφοδότησαν οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου (ΣΚΑΪ) ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Κοτζιά «νεροκουβαλητή» του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και το αιχμηρό «τιτίβισμά» του, το περασμένο Σαββατοκύριακο, με το οποίο άφηνε και πάλι υπονοούμενα για τη χρηματοδότηση της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ. Ο Αλέξης Τσίπρας από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η αντιπαράθεση Καμμένου – Κοτζιά απέφυγε να πάρει τη θέση του «διαιτητή», αδειάζοντας ωστόσο –κυρίως μέσω κυβερνητικών στελεχών– τον πρώην υπουργό Εξωτερικών. Ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να δέχεται τα πυρά και των δύο πρώην στενών συνεργατών του, γεγονός που προκαλεί αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου.
Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ - Βέλη Ανδρουλάκη σε Γερουλάνο, Κατρίνη για τις δηλώσεις περί συνεργασιών
Ο κ. Καμμένος, που κάνει σαφή πλέον την πρόθεσή του για ευθεία σύγκρουση με το Μαξίμου, κατηγορεί τον κ. Τσίπρα για ανέντιμη στάση, επαναλαμβάνοντας πως «δεν σεβάστηκε τα τέσσερα χρόνια έντιμης συνεργασίας» και ζητώντας του να αποσύρει τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Μάλιστα ο κ. Καμμένος θεωρεί «αιτία πολέμου» τη διατήρηση των πρώην στελεχών του στην κυβέρνηση. «Είναι casus belli εάν ο πρωθυπουργός δεν απομακρύνει άμεσα τα στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, όπως τον κ. Κουίκ και την κ. Χρυσοβελώνη, που κατέχουν υπουργικές θέσεις, έστω και αν δεν έχουν ανταλλάξει τις θέσεις τους», τόνισε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας με νόημα: «Η παραμονή στελεχών των ΑΝΕΛ σε οποιαδήποτε κυβερνητική θέση είναι πράξη εχθρική προς εμάς».
Η απαίτηση του κ. Καμμένου απορρίπτεται από το Μέγαρο Μαξίμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να διαμηνύει (News 247) ότι καθώς ο κ. Καμμένος δεν μετέχει πλέον στην κυβέρνηση, δεν δικαιούται να παρεμβαίνει σε ζητήματα σύνθεσής της. «Νομίζω ότι είναι μάλλον οξύμωρο το γεγονός ότι θα μπορούσε κάποιος εκτός κυβέρνησης να θέλει να καθορίσει τη σύνθεση της κυβέρνησης», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος.
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]