Από το βήμα της ίδιας εκδήλωσης ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι δεν αλλάζει την άποψή του, καθώς θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει λύση. Διευκρίνισε ωστόσο ότι διατηρεί ταυτόχρονα το δικαίωμα να κρίνει δηλώσεις που «προσβάλλουν τον ελληνικό λαό». Εδωσε όμως και αυστηρή απάντηση στο Μαξίμου λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν υποδείξεις για το Ποτάμι» και ότι «επειδή δεν μπορούν να απευθυνθούν με αυστηρότητα στον κυβερνητικό εταίρο, προσπαθούν να κάνουν κουμάντο στα κόμματα των άλλων, στο Ποτάμι».
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ν.Δ. εξέφρασε από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή της στη συμφωνία «με συγκροτημένο και τεκμηριωμένο τρόπο» και σημείωσε ότι «παραμένει αυστηρά προσηλωμένη σε αυτή τη θέση».
«Θα την καταψηφίσουμε όποτε και αν έρθει στο Κοινοβούλιο και θα αγωνιστούμε ώστε να μην κυρωθεί», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας, στον απόηχο των σεναρίων για τις σχέσεις με το Ποτάμι, ότι «σε καμία περίπτωση δεν αφορά αυτή η προσέγγιση τις επίσημες θέσεις άλλων κομμάτων».
«Το Ποτάμι είναι άλλο κόμμα και ως προς το μεταρρυθμιστικό στίγμα συμφωνούμε σε πολλά», τόνισε. Αλλά αυτό «δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε σε οποιαδήποτε προεκλογική ή μετεκλογική συναλλαγή με σκοπό να πετύχουμε ένα συγκεκριμένο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και δεν ταιριάζουν στη Ν.Δ.», συνέχισε και πρόσθεσε: «Αλλοι κάνουν τέτοια νταλαβέρια πίσω από κλειστές πόρτες».
«Το κάθε κόμμα θα τοποθετηθεί αυτόνομα όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος υπογράμμισε ότι «μόνο ο κ. Ζάεφ έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει γι’ αυτή τη συμφωνία διότι κατάφερε και πήρε κάτι που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν του έδωσε».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε σκωπτικά ότι δεν τον ξαφνιάζουν τα πρωτοσέλιδα για τη Ν.Δ. καθώς πριν έξι μήνες τον έφεραν επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι κάτι αστείο, που δεν έχει σχέση με τη δική μου προσωπικότητα», τόνισε.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι η θέληση του κόμματός του είναι ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή: «Θέλουμε λύση και πιστεύουμε ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τους βόρειους γείτονες. Το συμφέρον είναι να λήξει αυτή η εκκρεμότητα» .
Σημείωσε ότι τον Μάρτιο, όπως δείχνουν τα πράγματα, οι Ελληνες θα πρέπει να πάρουν μία μεγάλη απόφαση, που δεν θα είναι εύκολη. «Είτε να πουν “όχι” σε κάτι που στηρίζουν και όλοι οι σύμμαχοί μας ή να βαδίσουν σε ένα δύσκολο δρόμο μίας συμφωνίας που πολλά πράγματα θα κριθούν στην πράξη».
«Βόμβες» Σαμαρά: Αποκαλεί μειοδότη τον Γεραπετρίτη - Προτείνει Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
«Το Ποτάμι δεν αλλάζει την άποψή του. Πρέπει να υπάρχει λύση γιατί το πρόβλημα εάν παρατείνεται δεν βλέπουμε τι θα κερδίσουμε. Από την άλλη δεν στερούμαστε το δικαίωμα να κρίνουμε δηλώσεις που προσβάλλουν τον ελληνικό λαό», τόνισε και συνέχισε: «Τοποθετούμαστε στα πράγματα όπως εξελίσσονται, περιμένουμε τα τελικά κείμενα και θα τα πούμε στη Βουλή».
Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να δούμε τις μεγάλες αλλαγές ως σημείο συνάντησης όλων των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας και ως υπόθεση που μας αφορά όλους.
Υπογράμμισε ότι αυτό είναι το κεντρικό πρόταγμα της Ν.Δ., η οποία μιλά για ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Τόνισε εξάλλου τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις δυνάμεις της δημαγωγίας, των ψηφοθηρικών διορισμών και της υπερφορολόγησης και όσων πιστεύουν, από την άλλη, στις μεγάλες αλλαγές και σε ένα λιτό και αποτελεσματικό κράτος.
«Πρέπει να προτάξουμε την πολιτική που θα ενώνει τους Ελληνες, αυτό είναι το διακύβευμα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης», τόνισε, ενώ σημείωσε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, αφού «στην Ελλάδα το εκκρεμές δεν κινείται προς το λαϊκισμό, αλλά προς την αποτελεσματικότητα, τη σοβαρότητα, τη μετριοπάθεια και την αλήθεια, όπως είπε.
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]