Αυτό που συζητείται ακόμα και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος είναι ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση εξεύρεσης σημείων συναίνεσης ώστε να προχωρήσουν τα πράγματα και να εκσυγχρονιστεί το Σύνταγμα, αλλά βασικοί στόχοι είναι η πρόκληση νέας αναταραχής στο πολιτικό σκηνικό και η προσπάθεια συγκράτησης κάποιων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι δε τέτοια η ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ, που ανακινεί θέματα που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φέρουν εκ νέου σε δύσκολη θέση τους ΑΝ.ΕΛ., που βρίσκονται κάτω από το 2% στις δημοσκοπήσεις, όπως η πρόταση για τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας που δέχεται πυρά τόσο από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ως άτολμη και διαδικαστικού τύπου, όσο και από τους ΑΝ.ΕΛ., που δεν αντέχουν σε πολιτικό επίπεδο νέες αντιδράσεις από την Εκκλησία.
Η κυβέρνηση επέμεινε και χθες στο ψέμα που προσπαθεί να «κτίσει» ο Αλέξης Τσίπρας από την πρώτη στιγμή περί δήθεν προσπάθειας της Ν.Δ. να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 86, που έχει επικρατήσει να λέγεται το άρθρο «περί ευθύνης υπουργών».
Όλγα Κεφαλογιάννη: Δεν έχω την πολυτέλεια για τα παιδιά μου να χάσω τον έλεγχο ούτε στιγμή
Νέες ανακοινώσεις από το Μαξίμου, νέες δηλώσεις από υπουργούς όπως ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αντίθετος με την αναθεώρηση του σχετικού άρθρου, όταν είναι ο αρχηγός της Ν.Δ. που έχει καταθέσει προσωπική πρόταση με άλλους οκτώ βουλευτές (επτά από τη Ν.Δ. και τον Ανδρέα Λοβέρδο) για την αναθεώρησή του.
Από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός «πυρπόλησε» το διάλογο, εξαπολύοντας ύβρεις εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων που τυπικά καλεί στο πεδίο του διαλόγου, όταν παράλληλα στο παρασκήνιο αναζητούνται οι τρόποι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα χρεωθεί ενώπιον της κοινής γνώμης το πιθανό ναυάγιο και σε αυτήν την προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους ότι δύσκολα θα προκύψει κάτι θετικό από τον τρόπο που ο κ. Τσίπρας άνοιξε τη συζήτηση αυτή, ενώ δυσκολεύονται να αντιληφθούν -όπως χαρακτηριστικά λένε- και τη χρησιμότητα κάποιων προτάσεων όπως η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας μετά από εννέα(!) ψηφοφορίες σε διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών, με πρόβλεψη για απευθείας από το λαό ανάδειξη Προέδρου να ακολουθεί…
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]