Ο κ. Λεβέντης, ζήτησε και πάλι από την κυβέρνηση να προκηρύξει δημοψήφισμα και να προσφύγει στον λαό για να αποφανθεί αν θέλει ή δεν θέλει την συμφωνία αυτή, και απηύθυνε προς τα κυβερνητικά έδρανα το ερώτημα, «γιατί δεν το κάνετε; Μήπως προεξοφλείτε το ‘όχι’ του ελληνικού λαού και θέλετε να περάσετε με το ζόρι το ‘ναι’;».
«Στα Σκόπια κάνουν και σύσκεψη αρχηγών και δημοψήφισμα θα κάνουν. Εμείς, ούτε το ένα ούτε το άλλο. Τι σας φοβίζει να απευθυνθείτε στο λαό; Κι αν τελικά νομίζετε ότι ωφελείτε την κοινωνία, να προσπαθήσετε να την πείσετε και να απευθυνθείτε στον λαό. Μην κρύβεστε. Στην πολιτική πρέπει να βγαίνεις στην κοινωνία και να πείθεις, κι όχι να βγαίνεις με παπαγαλάκια κατευθυνόμενα στα πάνελ της τηλεόρασης», είπε.
Έντονη ενόχληση στην Κύπρο για τις δηλώσεις Σαμαρά: «Δεν ήταν χαριεντίσματα, ήταν συζήτηση»
Ο πρόεδρος της ΕΚ, απέδωσε σε «ασφυκτική» πίεση των Αμερικανών την συμφωνία με την πΓΔΜ, και είπε ότι δεν περίμενε από έναν Αριστερό πρωθυπουργό «να κάθεται σούζα» στους Αμερικανούς, «αφού η Δεξιά είναι το κόμμα των Αμερικανών».
«Και μου λέει εμένα στο τηλέφωνο ο κ. Τσίπρας ότι δεν αισθάνεται ένοχος, διότι το όνομα το έδωσε η Δεξιά το 2008. Και μοιάζει έτσι με τους ληστές που όταν συλλαμβάνονται τα ρίχνει ο ένας στον άλλο» είπε και διερωτήθηκε: «Εδώ μοιράζουμε τις ευθύνες για το ποιος φταίει που δίνουμε το ‘Μακεδονία’ ή να προσπαθήσουμε να το σώσουμε; Ποιο είναι το θέμα; Ποια είναι αποστολή αυτής της αίθουσας; Να χρεώσετε ο ένας στον άλλο την μειοδοσία, ή να προσπαθήσουμε να την αποσοβήσουμε;».
Τέλος, ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι περνάει πλήθος αντιλαϊκών μέτρων στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, και κάλεσε την κυβέρνηση να βρει το θάρρος «να ζητήσει συγγνώμη από το λαό για τα μέτρα που αποφάσισε σε βάρος του».
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]