Την ίδια στιγμή που στελέχη του όπως ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., Νίκος Μαυραγάνης, προτρέπει ανοικτά τους πολίτες να μην κάνουν το εμβόλιο σπέρνοντας «ψεκασμένη» αμφιβολία στην κοινή γνώμη και η Κουμουνδούρου σιωπά, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει το σενάριο περί δήθεν διπλού συστήματος εγγραφής των στοιχείων, θέτοντας ζήτημα διαφάνειας.
Κατά την Κουμουνδούρου, σε τηλεδιάσκεψη που είχε χθες με γιατρούς, λοιμωξιολόγους και μέλη της επιστημονικής επιτροπής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με τον αρμόδιο τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθό) «έθεσε κρίσιμα ερωτήματα σε σχέση με τη πορεία της πανδημίας, τις αιτίες που τα κρούσματα παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα παρά το lockdown, καθώς και για την αξιοπιστία των στοιχείων, βάσει των οποίων η επιτροπή καλείται να εισηγηθεί για τη διαχείριση της πανδημίας».
Ο κ. Τσίπρας φέρεται να έθεσε ως κρίσιμο θέμα τη διαφάνεια και τη δημοσιότητα των επιδημιολογικών στοιχείων ανά περιφέρεια, για την ασφαλή παρακολούθηση της πορείας της πανδημίας και τη λήψη έγκαιρων αποφάσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, φέρεται να κατέθεσε ως παράδειγμα την εμπειρία του από την επίσκεψη στη Δράμα, όπου, όπως είπε, εκπρόσωποι φορέων της πόλης του κατήγγειλαν ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για την επιδείνωση των στοιχείων και την ένδεια έγκαιρων δειγματοληπτικών τεστ για να υπάρχει εικόνα της επιδείνωσης της μετάδοσης του ιού στη κοινότητα.
Όπως, δε, μεταφέρει η Κουμουνδούρου «αποτέλεσμα αυτών ήταν μέσα σε μία μέρα ξαφνικά από πράσινη περιοχή να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα», χωρίς κανείς από τους γιατρούς και τους λοιμωξιολόγους με τους οποίους συνομίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να τον διακόψει για να του εξηγήσει ή για να διαφωνήσει.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Τσίπρας φέρεται ακόμα να επισήμανε τον προβληματισμό του για τη σταθερή αύξηση των αριθμών των διασωληνωμένων συμπολιτών μας, καθώς και τον διαρκώς υψηλό αριθμό θανάτων, ενώ εξέφρασε απορία γιατί δεν δίνονται στοιχεία για την αναλογία θανάτων εντός και εκτός ΜΕΘ.
Σύμφωνα πάντα με την Κουμουνδούρου, από την πλευρά των επιστημόνων επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρχει δημοσιότητα όλων των επιδημιολογικών δεδομένων και πλήρης διαφάνεια από την πλευρά του ΕΟΔΥ. Φέρονται μάλιστα να τόνισαν ότι η εικόνα εξέλιξης των κρουσμάτων ανά περιφέρεια δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής υπ’ όψιν της επιτροπής.
Μητσοτάκης στο υπουργικό: Δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού
Κορωνοϊός: Με το… σταγονόμετρο τα σημάδια ύφεσης – Ανησυχία για έξι περιοχές
Αυξήσεις έως και 10,43% στους μισθούς από το 2021 [αναλυτικοί πίνακες και παραδείγματα]