Οι διασώστες, εργαζόμενοι σε ζωολογικό κήπο της Μόσχας, αιχμαλώτισαν με επιτυχία την ορφανή αρκουδίτσα, η οποία είχε αρχικά εντοπιστεί στην Αρκτική από ορισμένους καλόκαρδους χρυσωρύχους.
Η θηλυκή αρκούδα είχε βρεθεί να περιφέρεται μόνη της στο απομακρυσμένο νησί Μπόλσεβικ, στο αρχιπέλαγος Σεβερνάγια Ζέμλια, μια από τις βορειότερες περιοχές της Ρωσίας.
Το πεινασμένο μικρό φαίνεται πως είχε χάσει την μητέρα του, όταν εντοπίστηκε από τους χρυσωρύχους να μυρίζει το έδαφος της περιοχής όπου αυτοί δούλευαν, αναζητώντας τροφή και μάλλον μην έχοντας μάθει να κυνηγάει.
Η αρκούδα είχε προσπαθήσει επανειλημμένα να «διαρρήξει» την καλύβα όπου διέμεναν οι χρυσωρύχοι, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να την πιάσουν και να της προσφέρουν τροφή.
Με τον καιρό, αμοιβαία εμπιστοσύνη αναπτύχθηκε ανάμεσα στους ανθρώπους και το ζώο, το οποίο συμπεριφερόταν απέναντί τους περισσότερο σαν «εξημερωμένο κουτάβι», παρά σαν άγρια αρκούδα.
Οι χρυσωρύχοι θεώρησαν σκόπιμο να ειδοποιήσουν τις αρμόδιες αρχές σχετικά με την ανεύρεση του ζώου, αφού το είχαν φροντίσει για αρκετό διάστημα.
Έτσι, επαγγελματίες από τον ζωολογικό κήπο της Μόσχας μετέβησαν στο σημείο για να εξετάσουν την αρκούδα και να την μεταφέρουν σε ένα πιο κατάλληλο κέντρο διάσωσης.
Στη Ρωσία, το τάισμα των αρκούδων δεν θεωρείται απλά επικίνδυνο, αλλά είναι και παράνομο, καθώς θεωρείται πως μπορεί, σταδιακά, να καταστήσει τα ζώα ανίκανα να κυνηγούν και να επιβιώνουν από μόνα τους.
Έρευνα: Ρεκόρ 40ετίας στις θερμοκρασίες των ελληνικών θαλασσών το καλοκαίρι - Οι πρωτιές
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, η παρέμβαση των χρυσωρύχων υπήρξε ζωτικής σημασίας, καθώς, χωρίς τη βοήθειά τους, το άτυχο ορφανό θα είχε αργά ή γρήγορα πεθάνει.
«Οι εργάτες μπόρεσαν να επικοινωνήσουν μαζί μας μόνον αφότου ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους στην απομακρυσμένη αυτή περιοχή, οπότε έπραξαν σωστά, βοηθώντας στο μεσοδιάστημα το άτυχο ζώο», λέει ο Αντρέι Γκορμπάν, υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου.
Με την λήξη του εργασιακού τους συμβολαίου το Φεβρουάριο, οι χρυσωρύχοι επέστρεψαν στην Μόσχα και ειδοποίησαν άμεσα τους διασώστες για την ύπαρξη ενός αβοήθητου ζώου στην νήσο Μπόλσεβικ.
«Μάθαμε ότι η αρκούδα είχε παραμείνει στο νησί, μπορώντας να επιβιώσει για λίγο ακόμα διάστημα χάρη στα αποφάγια και τα λοιπά απορρίμματα που είχαν αφήσει πίσω τους οι χρυσωρύχοι», συμπληρώνει ο Γκορμπάν.
Τη σήμερον ημέρα, κάθε πολική αρκούδα που σώζεται είναι σημαντική, καθώς το είδος τους απειλείται με εξαφάνιση, με τον πληθυσμό τους να μην ξεπερνά παγκοσμίως τις 31.000.
«Δεν είχε καμιά ελπίδα να επιβιώσει μόνη της. Οι εργάτες αυτοί της έσωσαν κυριολεκτικά τη ζωή», κατέληξε ο διασώστης.
ΠΗΓΗ: New York Post
Ειδήσεις σήμερα
- Μετακινήσεις Πάσχα: Η ΚΥΑ με όλα τα έκτακτα μέτρα – Τι καταργείται και τα πρόστιμα
- Έκτακτο δελτίο καιρού: Πού αναμένονται ισχυρές βροχές
- Στον εισαγγελέα οι απατεώνες που θησαύρισαν εν μέσω πανδημίας – Απίστευτες ιστορίες
- Χανιά: Θρίλερ με το Γηροκομείο – Αρνείται τα πάντα ο δικηγόρος
- Απίστευτες δικαιολογίες από οδηγούς στα διόδια – Λένε πως τους… κλέψανε για να πάνε σε άλλο νομό το Πάσχα
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr