Στόχος της κυβέρνησης είναι να τεστάρει τις διαθέσεις των αγορών αλλά και να στείλει ένα μήνυμα στους επενδυτές ότι η οικονομία της κατορθώνει να «σταθεί εκ νέου στα πόδια της».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η έξοδος θα αφορά την έκδοση ενός ή δύο μικρών ομολόγων και θα αποσκοπεί στην αποτίμηση των προθέσεων των επενδυτών.
Υπενθυμίζεται πως η τελευταία έκδοση ομολόγων, τριετούς και πενταετούς διάρκειας, πραγματοποιήθηκε το 2014, όμως οι τιμές τους υποχώρησαν κατακόρυφα, ενώ διαπραγματεύονται, αυτή τη στιγμή, πολύ χαμηλότερα από την ονομαστική τους αξία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέχρι στιγμής είναι άγνωστος ο ακριβής χρόνος έκδοσης των ομολόγων, καθώς παρατηρείται διχογνωμία μεταξύ των μελών του οικονομικού επιτελείου.
«Θέλουμε να επωφεληθούμε την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση και την πτώση των αποδόσεων που είναι πιθανό να την ακολουθήσει» εξηγεί ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος.
Με την Ελλάδα να έχει το υψηλότερο χρέος επί του ΑΕΠ στη ζώνη του ευρώ, έπειτα από τρία προγράμματα διάσωσης, τώρα ελπίζει πως οι δανειστές της θα καθορίσουν μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους της από τα τέλη του τρέχοντος έτους.