Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου μίλησε για μια «ιστορική μέρα της κυβέρνησης» για να αποσπάσει το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ξέχασε να πει όχι μόνο γιατί δεν έφερε τον θεσμό της διαβούλευσης των εταίρων εδώ και δύο χρόνια νωρίτερα που θα μπορούσε να το είχε κάνει, αλλά ούτε και να ομολογήσει ότι η διαδικασία αυτή που περιγράφει στην τροπολογία της είναι ακριβώς ο νόμος Βρούτση, που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε καταγγείλει και πολεμήσει λυσσαλέα μέσα και έξω από τη Βουλή! Κάτι, που όσο και εάν δεν ήθελε της το θύμισαν όχι μόνο η Ν.Δ. αλλά και το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ.
Χαρακτηριστικά ο τομεάρχης και πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είπε στην υπουργό Εργασίας πως «σας καλωσορίζουμε, χαιρετούμε και σας επαινούμε για την επιστροφή στη λογική και την υπευθυνότητα, με όρους ρεαλιστικούς υγιείς, όχι με φαντασιώσεις που προεκλογικά είχε ο ΣΥΡΙΖΑ», καθώς ο νέος μηχανισμός που εισάγει η τροπολογία για τη διαβούλευση και επαινεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νόμος που, όπως είπε, «έφερα εγώ στη Βουλή και τότε ποιος είδε τον Θεό και δεν φοβήθηκε, ούρλιαζε ο ΣΥΡΙΖΑ, φωνάζανε και τον κατήγγειλε ως αντεργατικό νόμο, και μου λέγατε πάρτε πίσω το έκτρωμα… και δεσμευόσαστε ότι όταν γίνετε κυβέρνηση αυτόν τον νόμο θα τον καταργούσατε…» και ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση Σαμαρά είχε δρομολογήσει την έξοδο από το τέλος του 2016 αλλά με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αυτή η αύξηση στον κατώτερο μισθό καθυστέρησε 2 χρόνια…».
Φθηνή κυβερνητική προπαγάνδα… που χάλασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης λέγοντας «πως θα πρέπει κανείς να είναι συγκρατημένος με τα νεύρα του για την τροπολογία και όσα ακούγονται με την επικοινωνιακή καταιγίδα που έχει στήσει όλο το καλοκαίρι η κυβέρνηση με τίτλο «εκκίνηση διαδικασίας διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού; Κοροϊδία, γιατί είναι εφαρμογή του μνημονιακού νόμου Βρούτση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ» και ρώτησε ευθέως την υπουργό «γιατί δεν λέτε ότι εφαρμόζουμε νόμο Βρούτση και κρύβεστε; Αν νομίζετε με τέτοια τερτίπια θα ξεγελάσετε τον κόσμο κάνετε λάθος, είστε βαθιά νυχτωμένοι, με αυτά που έρχονται θα φανεί τι κατώτατος έρχεται…».
«Σπίτι μου 2»: Δικαιούχοι, προϋποθέσεις και κριτήρια – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κατέφυγε σε μια παρελκυστική απάντηση του στιλ πως «ο κ. Βρούτσης και ο καθένας έχει δικαίωμα να αισθάνεται όπως θέλει ανάλογα με τις φαντασίες του… αλλά δεν κατανοώ πως μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος, αυτό είναι πια στο πεδίο της ψυχανάλυσης…. όταν ήταν αυτός, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που έκοψε τους μισθούς, σε μια νύχτα θέσπισαν τον υποκατώτατο μισθό για νέους, εκτόξευσε την ανεργία στο 29% και, τέλος, γιατί αν θέλατε αυξήσεις μισθού δεν τις κάνατε εσείς;».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας απάντησε στην υπουργό λέγοντάς της ότι «οργανώσατε σήμερα μια κοινοβουλευτική πανήγυρη» και προσπαθείτε με νέους εμπαιγμούς και με κάθε τρόπο να αποσιωπήσετε ότι σήμερα νομοθετείτε διατάξεις του 2ου Μνημονίου που είχατε καταψηφίσει.
H τροπολογία που επανεκκινεί τη διαδικασία της διαβούλευσης μεταξύ των εργοδοτών και εργαζομένων για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού ψηφίσθηκε από όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής και του Ποταμιού που ψήφισαν «παρών» και το ΚΚΕ που την καταψήφισε γιατί είναι αντιγραφή ο μνημονιακός νόμος Βρούτση που και τότε είχε καταψηφίσει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα τον επανανομοθετεί.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]