BREAKING NEWS
Eurogroup: Για σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα μίλησε ο Σεντένο
χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Ευρωπαίος αξιωματούχος: Εφικτό να κλείσει η 4η αξιολόγηση τον Μάιο
7 Ιουλίου η Ελλάδα στις κάλπες για τις εκλογές και 8 Ιουλίου στην ατζέντα του Eurogroup
22/01/2018
|
16:25

Όπως ανέφερε ο Σεντένο, οι θεσμοί θα ενημερώσουν τους υπουργούς για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος και θα εξετάσουν την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. «Έχουμε μεγάλες προσδοκίες σήμερα, ως προς αυτό» σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με την επόμενη εκταμίευση, υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τη «φυσική αλληλουχία» των γεγονότων, πρώτα θα λάβει το Eurogroup την απόφαση σχετικά με την έκθεση των θεσμών για τα προαπαιτούμενα και μετά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα εγκρίνει την επόμενη δόση.

Για την μεταμνημονιακή εποχή είπε: «Το πιο σημαντικό είναι να έχει (σ.σ. η ελληνική κυβέρνηση) την κυριότητα του προγράμματος. Ξέρουμε από προηγούμενη εμπειρία πόσο σημαντικό είναι αυτό και θα λάβουμε από κοινού αποφάσεις σχετικά με αυτό στο μέλλον».

«Η ελληνική οικονομία έχει υπεραποδώσει, είναι εντός τροχιάς, τα περισσότερα προαπαιτούμενα έχουν υιοθετηθεί», είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις. «Δεδομένων αυτών, οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται σήμερα να εγκρίνουν την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την επόμενη δόση των δανείων προς την Ελλάδα. Όταν γίνει αυτό , θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τα επόμενα στάδια του ελληνικού προγράμματος», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Αποκτήστε συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Αποκτήστε συνδρομή
στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Γίνε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ Αυτοδύναμη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ζήτησε η κυβέρνηση από τον Ντράγκι

Σχετικά Άρθρα