Η Τάνια Ιακωβίδου μιλώντας για την αποχώρηση του Γρηγόρη Γκουντάρα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ελένης Μενεγάκη είχε «κάνει αναφορές που θίγουν βάναυσα την τιμή και την υπόληψή της και οι οποίες είναι φυσικά εκτός ορίου ελεύθερης έκφρασης. Δεν αποτελούν στοιχεία – αναφορές κριτικής».
Η Τάνια Ιακωβίδου μέσα από το «Ε» σχολιάζει την αγωγή της Ελένης Μενεγάκη και υποστηρίζει πως απλά άσκησε κριτική.
Η Φάρμα: Η Μαρία Γιαννοπούλου είναι μεγάλη νικήτρια - Κέρδισε 50.000 ευρώ
«Ήταν μία εκπομπή διαλόγου και κριτικής. Ο διάλογος, στα πλαίσια της δημοκρατίας, εννοείται ότι επιτρέπεται, και βεβαίως και η κριτική. Αυτό που έχω να πω είναι ότι όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, θα πρέπει να δέχεσαι την κριτική», είπε η δημοσιογράφος και προσέθεσε: «Σε καμία των περιπτώσεων δεν ήθελα να την θίξω προσωπικά, είναι επιτυχημένη επαγγελματίας και κάνει τη δουλειά της. Εθιξα επαγγελματικές συμπεριφορές και τίποτα άλλο. Έχει ο καθένας μας το δικαίωμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη και από εκεί και πέρα η δικαιοσύνη θα κρίνει. Σε σχέση με τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά μέτρα, επειδή αφορούν και τις αναφορές που έγιναν στην εκπομπή από μένα για τον συνάδελφό μας τον Γρηγόρη Γκουντάρα, έκρινα και μόνο την επαγγελματική, αν μη τι άλλο, διαδικασία του να μείνει ένας άνθρωπος χωρίς δουλειά ξαφνικά και τίποτα άλλο, ούτε το προσωποποιώ απέναντι στον κύριο Γκουντάρα. Θεωρώ ότι με την κριτική μου προσπάθησα να καλύψω, όχι προσωπικά τον κύριο Γκουντάρα, αλλά τους συναδέλφους μας που μένουν καθημερινά χωρίς δουλειά. Και να μην αμελούν ότι αυτοί οι συνάδελφοι έχουν συνεισφέρει ως ένα ποσοστό και με το μικρό τους λιθαράκι στην όποια επιτυχία αυτοί έχουν κατακτήσει κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής τους πορείας. Δεν έχω κάτι προσωπικό με την Ελένη Μενεγάκη, θα το έλεγα για οποιονδήποτε παρουσιαστή αυτό, δεν κάνω καμία απολύτως διάκριση.
Άλλωστε στο παρελθόν έχω αναφερθεί και θετικά για την κυρία Μενεγάκη. Αν εκείνη θεώρησε ότι χρονικά η συγκεκριμένη στιγμή την εξυπηρετεί για τον α’ ή β’ λόγο, είναι προσωπικό της θέμα. Την κριτική θα πρέπει να τη δεχόμαστε και όχι να την απορρίπτουμε συλλήβδην και να κάνουμε μάλιστα και απολογισμό.
Να βλέπουμε ποια είναι τα ενδεχόμενα λάθη μας, να κάνουμε γενικότερα την αυτοκριτική μας. Όσοι είναι δημόσια πρόσωπα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και να μην μένουν στα λεγόμενα, να πηγαίνουν στην ουσία».