Υλικά – Κέικ βανίλιας
250 γραμ. βούτυρο
300 γραμ. ζάχαρη
5 αυγά
3 βανίλιες
200 ml γάλα εβαπορέ
500 γραμ. φαριναπ
Διαδικασία
Σε ένα μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε για 10 λεπτά τουλάχιστον μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια σε ένα πιάτο βάζουμε τα αυγά και χτυπάμε με ένα πιρούνι προσθέτουμε μέσα στο μίξερ σε δύο δόσεις ανακατεύοντας πολύ καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις βανίλιες και το μισό γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι αφού πρώτα έχουμε κοσκινίσει και το υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και στρώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45 έως50 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Ειδήσεις σήμερα
Τατιάνα Μπλάτνικ: Μοιάζει σαν δύο σταγόνες νερό με τη μητέρα της
Ράνια της Ιορδανίας: Το ιβουάρ φόρεμα της που ξετρέλανε το κοινό – Βρήκαμε από πού το αγόρασε
Guardian: Τι αποκαλύπτει για ρωσικά fake news κατά της Ελλάδας στις Ευρωεκλογές
Έρευνα ΙΝΣΕΤΕ: Πού ταξίδεψαν και πόσα ξόδεψαν οι Έλληνες το 2023
Νικ Κέιβ: Ο «σκοτεινός πρίγκιπας» έλαμψε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση