Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας το μενού του θα είναι εμπλουτισμένο με θησαυρούς της θάλασσας, νηστίσιμα πιάτα και παραδοσιακές επιλογές.
Να δυο εύκολες συνταγές που προτείνει με αφορμή την έναρξη της Σαρακοστής:
Κολοκυθοκεφτέδες
Υλικά για 1 μερίδα:
2 κολοκύθια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ντομάτα
1 πιπεριά
50 γρ. αλεύρι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Άνιθος, μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και την ντομάτα. Προσθέτουμε τον άνιθο και τον μαϊντανό και 4-5 κουταλιές αλεύρι. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Υλικά για 2 μερίδες:
1 κιλό μπακαλιάρος
Αλεύρι
4-5 πατάτες
Λάδι
Σκόρδο
Ξύδι
Λίγο αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για 2 ημέρες πριν το μαγείρεμα. Τον κόβουμε σε λεπτά τεμάχια, τον αλευρώνουμε και τον τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσει. Για την σκορδαλιά, βράζουμε τις πατάτες καλά και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή και με μια κουτάλα. Προσθέτουμε τριμμένο σκόρδο, λίγο αλατάκι – πιπεράκι, λαδάκι και λίγο ξύδι.
Tip. Μην προσθέσετε πολύ αλάτι ή πιπέρι, λόγω του αλμυρού του ίδιου του μπακαλιάρου.
Τηλ. Κρατήσεων: 2130105654
Σεβαστουπόλεως 152, Αμπελόκηποι
Ειδήσεις σήμερα
Συγκλονίζει ο Σωτήρης Ξενάκης: «Με πήγαν στην εντατική και μου έκαναν θρομβόλυση»[Βίντεο]
Survivor All Star spoiler 26/2: Οριστικό – Αυτή η ομάδα κερδίζει την πρώτη ασυλία