Ταραμοσαλάτα – Υλικά
125 γραμμ. λευκό ταραμά
½ σωληνάριο καπνιστό ταραμά 80γρ
100 γραμμ. λεμόνι
100 γραμμ. νερό
100 γραμμ. πολτοποιημένο ψωμί
1 λίτρα ηλιέλαιο
Διαδικασία
Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό για 10 λεπτά, στραγγίζουμε ελαφρώς και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ ή μούλτι, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε τον χυμό από τα λεμόνια και τον ταραμά στο ραβδομπλέντερ ή μούλτι και χτυπάμε για τουλάχιστον 5 λεπτά μέχρι να σπάσουν τα αυγά καλά.
Προσθέτουμε το πολτό του ψωμιού στο ραβδομπλέντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τα 80 γραμμ. καπνιστό ταραμά και χτυπάμε συνεχώς ρίχνοντας απο πανω ηλιέλαιο. Αν το κάνουμε στο ραβδομπλέντερ, ρίχνουμε συνεχώς λάδι οπως κάνουμε μαγιονέζα. Αν το κάνουμε στο μούλτι, βάζουμε σε δόσεις και ανακατεύουμε συνεχώς ανοίγοντας και κλείνοντας το μούλτι.
Αν παρουσιάσει υψηλή περιεκτικότητα σε λάδι το μείγμα, προσθέτουμε λίγο νερό (50 ml) και συνεχίζουμε με το λάδι. Συνεχίζουμε μέχρι να πάρει όλο το λάδι.
Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για αρκετές ημέρες, αρκεί να την έχετε βάλει σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.
Ταιριάζει μοναδικά με ψωμί ζεστό, αλλά και με τα εδέσματα της Σαρακοστής: καλαμαράκια, μύδια, γαρίδες, πατάτες, χταπόδι!
Ειδήσεις σήμερα
Το είδαμε και αυτό! Η αφιέρωση της Βανδή στον Μπισμπίκη και το ζεϊμπέκικο της Βίσση αλά Βασίλη
Διαζύγιο Ζουγανέλη – Δημητρίου: Χώρισαν τον Οκτώβρη και πλέον βρήκε ξανά τον έρωτα…
Survivor All Star spoiler 23/2: Ανατροπάρα – Αυτός ο παίκτης φεύγει απόψε