Σήμερα θα δοκιμάσουμε ένα ξεχωριστό πιάτο με αφορμή την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου αλλά και την καλοκαιρινή μας διάθεση γενικότερα.
Τώρα που μαζευόμαστε όλοι μαζί για ουζάκι, τα θαλασσινά πιάτα μας χρειάζονται και σήμερα σας έχουμε το πιο νόστιμο.
Ένα ξεχωριστό στιφάδο θαλασσινών με απλά υλικά… Θα πάθετε πλάκα!
Νηστίσιμες σουπιές με κρεμμύδια – Σκέτο γλύκισμα
Υλικά
σουπιές Μισό κιλό
κρεμμυδι 8 μεγάλα ξερά
κρασί, 1 μικρό ποτηράκι κρασιού
πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
σκορδο 2 – 3 σκελίδες
γαρίφαλο 4
μπαχάρι 4 κόκκους
κανελά 1 κομματάκι
από ξύλοδάφνη 2 φύλλα
αλατι Κατά βούληση
πιπέρι Κατά βούληση
ελαιολαδο 1-2 ποτηράκια του κρασιού
Εκτέλεση για τις σουπιές με κρεμμύδια για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου:
Αρχικά κόβουμε τα ξερά κρεμμύδια σε φέτες και ρίχνουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα μαζί με τα ψιλοκομμένα σκόρδα, το μπαχάρι, το γαρίφαλο και την κανέλα.
Σοτάρουμε τα υλικά μας στο ελαιόλαδο. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις σουπιές, τις οποίες τις έχουμε κόψει, τις έχουμε πλύνει και τις έχουμε στραγγίξει.
Αφού πιούν τα υγρά τους οι σουπιές, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ψήνουμε για 1μιση λεπτό περίπου, ανακατεύοντας διαρκώς.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και το πιπέρι.
Επίσης προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε στα μισά του μαγειρέματος το καπάκι της κατσαρόλας.
Σιγοβράζουμε με το καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να χυλώσει το φαγητό μας.