Υλικά
2 φιλέτα κοτόπουλο (200 γραμμ. το καθένα)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200 γραμμ. ταλαγάνι
6 λιαστές ντομάτες σε λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας καρύδι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Αλάτι & πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα
1 λόλα πράσινη
1 αβοκάντο
10 ντοματίνια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Ανοίγουμε τα φιλέτα με ένα μαχαίρι σε μορφή τσέπης κάνοντας μια βαθιά τομή κατά μήκος του στήθους. Στο μούλτι χτυπάμε το μαϊντανό με το σκόρδο, το καρύδι και το ελαιόλαδο. Πασαλείβουμε εσωτερικά της τομής με το μείγμα του μαϊντανού.
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Βάζουμε από ένα κομμάτι ταλαγάνι στο κάθε ένα και από 3 λιαστές ντομάτες. Αλείφουμε εξωτερικά τα φιλέτα με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Με μια οδοντογλυφίδα κλείνουμε το άνοιγμα, θα την αφαιρέσουμε πριν τα βάλουμε στον φούρνο. Τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο και από τις δυο πλευρές. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά στους 200.
Τα σερβίρουμε σε πιάτο κομμένα διαγώνια και τοποθετημένα έτσι ώστε να καβαλάει το ένα το άλλο και να γίνεται ορατή η γέμιση. Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε και ένα κομμάτι ταλαγάνι που το έχουμε περάσει από την σχάρα από πάνω. Τα συνοδεύουμε με μια μαρουλοσαλάτα κομμένη με το χέρι, κύβους από το αβοκάντο, ντοματίνια κομμένα σε κάθετες φέτες (το κάθε ένα στα 3) και ένα ελαφρύ λαδολέμονο με μέλι.
Ειδήσεις σήμερα
Κατερίνα Στικούδη: Η δίαιτα της για να χάνει κιλά χωρίς να στερείται
Ελένη Μενεγάκη: Πώς είναι σήμερα η μητέρα της, Ζέτα – Κοντά στα 74 πλέον
Με αυτή τη φωτογραφία η Μαρίνα Πατούλη ανακοίνωσε τα ευχάριστα
Η περιουσία του συζύγου της Βάσως Λασκαράκη, Λευτέρη Σουλτάτου