Υλικά
250 ml νερό
50 γραμμ. βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
150 γραμμ. αλεύρι
Λίγο αλάτι
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια υγρή
Βουτυρο, αλεύρι, αυγά
Για την καραμέλα γάλακτος
230 γραμμ. ζάχαρη καστανή
120 γραμμ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου
230 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35%
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
1 κουταλιά της σούπαςκανέλλα τριμμένη
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
Διαδικασία
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και την βανίλια. Αφήνετε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύετε με μια ξύλινη σπάτουλα για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι. Αφαιρείτε απ’ τη φωτιά και βάζετε στον κάδο του μίξερ το ζυμάρι. Χτυπάτε με το σύρμα για 2 λεπτά, μέχρι να κρυώσει λίγο το μείγμα.
Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν τα αυγά στη ζύμη σας.
Βάζετε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια μύτη με αστεράκι. Βάζετε μπόλικο καλαμποκέλαιο στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα σας και τηγανίζετε.
Υπάρχουν 2 τρόποι τηγανίσματος: κόβετε με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής τα churros σε μακρόστενες λωρίδες κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα ή λαδωνετε μια λαδόκολλα, τα κόβετε εκεί πάνω και μετά βουτάτε τη λαδόκολλα στο λάδι, κουνάτε και αφαιρούνται εύκολα.
Για την καραμέλα γάλακτος: Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί (όχι να βράσει).
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζετε τη ζάχαρη στο κέντρο και αφήνετε να λιώσει σιγά σιγά χωρίς να ανακατεύετε.
Όταν αρχίζει να παίρνει χρυσό χρώμα, κόβετε σε κομματάκια το βούτυρο και το προσθέτετε στο τηγάνι ανακατεύοντας με σύρμα. Όταν λιώσει και το βούτυρο, προσθέτετε σιγά σιγά τη ζεστή κρέμα γάλακτος κι αφαιρείτε απ’ τη φωτιά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr