Υλικά
2 στήθη κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
2 κουταλιές της σούπας σόγια σως
1 ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
130 ml χυμό ανανά
4 φέτες ανανά σε κονσέρβα
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Κρεμμυδάκι φρέσκο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Βάζετε τα υλικά της μαρινάδας (κέτσαπ, σόγια σως, χυμό ανανά, τζίντζερ, μέλι) σε ένα μπολ και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα δυο στήθη κοτόπουλου στο μπολ, σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα στο ψυγείο ακόμη και για ένα βράδυ.
Σουρώνετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και βάζετε τη μαρινάδα σε ένα κατσαρολάκι να βράσει, ώστε να δέσει για να γίνει σάλτσα. Αν τη θέλετε περισσότερο δεμένη, βάλτε σε ένα μπολάκι λίγο κρύο νερό με το κορν φλάουρ, ανακατέψτε και ρίξτε στο κατσαρολάκι.
Ψήνετε το κοτόπουλο σε ένα σχαροτήγανο, ή σε ένα τηγάνι, και από τις δυο πλευρές, και σωτάρετε και τις φέτες ανανά. Τέλος, σερβίρετε στο πιάτο βάζοντας το κοτόπουλο, τις φέτες ανανά, τη σάλτσα και το κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr