Γιατί να δοκιμάσετε τη συνταγή
- Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα και αρκετά χορταστική.
- Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
- Υπέροχο συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι.
Υλικά
100 γρ. πατάτες
1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια κοτσάνια σέλινο
1/2 φλιτζάνι βολβό μάραθου σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας φύλλα μάραθου χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2-3 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα συν περισσότερο για γαρνίρισμα
Αλάτι και πιπέρι
Για το dressing
2/3 φλιτζάνι γιαούρτι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε ένα ταψί στρώνοντας με αλουμινόχαρτο. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πατάτες, στη συνέχεια τις κόβουμε σε κύβους. Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τις απλώνουμε στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε μια φορά στη μέση του ψησίματος και αφαιρούμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Όσο ψήνονται οι πατάτες, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing και το αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε τα κοτσάνια του σέλινου κατά μήκος και μετά τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά: φέτες βολβού μάραθου, κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, φύλλα μάραθου ψιλοκομμένα, μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τις ψημένες πατάτες που έχουν κρυώσει και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και στη συνέχεια προσθέστε το έτοιμο dressing. Ανακατεύουμε απαλά, γαρνίρουμε με επιπλέον μαϊντανό, φρέσκα κρεμμυδάκια ή παρμεζάνα και απολαμβάνουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Dentist Pass στο vouchers.gov.gr: Ποια ΑΦΜ κάνουν σήμερα αίτηση – Βήμα-βήμα η διαδικασία