Υλικά – Πατατοσαλάτα με λουκάνικα
4 μέτριες πατάτες
20 γρ. κάπαρη
20 γρ. αγγουράκι τουρσί
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
30 γρ. φουντούκια
30 γρ. σταφίδες
5 λουκάνικα Φρανκφούρτης
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Για την σως
100 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα
Χυμό από ένα λεμόνι
1 κουταλάκι ξύδι
1/2 κουταλάκι μέλι
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με την φλούδα. Μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα και συμπληρώνουμε με αρκετό νερό. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ψηθούν οι πατάτες. Όταν είναι έτοιμες αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα λουκάνικα κομμένα σε φέτες. Σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Αδειάζουμε τα λουκάνικα μέσα στις πατάτες και προσθέτουμε την κάπαρη, τα αγγουράκια ψιλοκομμένα, τον άνηθο, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, τα φουντούκια και τις σταφίδες.
Σε ένα multi ρίχνουμε όλα τα υλικά για την σως και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε την σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε την σαλάτα για 1 ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Πριγκίπισσα Κέιτ – Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Πόσο κοστίζουν οι πτήσεις που κάνουν και τι τρώνε
Ελένη Φουρέιρα και Δούκισσα Νομικού: Άλλαξαν μαλλιά και αποθεώνονται στο Παρίσι
Eurovision 2025: Ποιοι καλλιτέχνες σκέφτονται να συμμετέχουν στον εθνικό τελικό
Survivor spoiler: Αυτή η ομάδα κερδίζει στο ξεκίνημα της εβδομάδας
#TolislovedMaria: Το Χ δεν ξέχασε τον Τόλη!