Για να τους απολαμβάνουμε όπως τους ονειρευόμαστε καλό είναι να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:
1. Για αφράτους κουραμπιέδες. Για να καταφέρουμε να αφρατέψουμε το βούτυρο χρειάζεται να το χτυπήσουμε δυνατά και αρκετή ώρα με τη ζάχαρη. Όταν λέμε αρκετή ώρα, εννοούμε 20λεπτο και βάλε. Για την ακρίβεια, όσο πιο πολύ χτυπήσουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τόσο το καλύτερο για την υφή του κουραμπιέ. Προσοχή όμως, δεν ισχύει το ίδιο και για τη στιγμή που θα προσθέσουμε το αλεύρι. Τότε όλα πρέπει να γίνουν ήρεμα και απαλά.
2. Το βούτυρο κάνει τη διαφορά στο άρωμα. Ο κουραμπιές θέλει καλής ποιότητα φρέσκο βούτυρο γάλακτος να μοσχομυρίζει είτε επιλέξετε αγελαδινό είτε παραδοσιακό αιγοπρόβειο.
Ρεβύθια της μαμάς – Το μυστικό στο χρόνο βρασμού για να βγουν μαλακά τόσο όσο
3. Η ζύμη θέλει καλό αλεύρι και με το μαλακό. Η ζύμη στον κουραμπιέ θέλει καλό, ποιοτικό αλεύρι και απ’ τη στιγμή που το προσθέτουμε να φροντίζουμε να μην την παιδέψουμε με έντονο χτύπημα το μείγμα (όσο χρειάζεται για να αφομοιωθεί).
4. Το ψήσιμο. Το σωστό ψήσιμο του κουραμπιέ θα μας δώσει ωραίο χρώμα και ακόμα πιο ωραία υφή. Οι κουραμπιέδες καλό είναι να ψήνονται σε μέτρια θερμοκρασία και για λίγη ώρα. Δηλαδή όχι πάνω από 175° C και μάξιμουμ 20?, αλλιώς κινδυνεύουν να πάρει πολύ σκούρο καφέ χρώμα που …δεν τους πάει.
5. Ώρα για άχνισμα. Το άχνισμα έχει το μυστικό του κι αυτό: φροντίζουμε να απλώσουμε τους κουραμπιέδες στη σειρά και να τους αφήσουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν αρχίσουμε να τους πασπαλίζουμε. Έτσι θα αποφύγουμε το ενοχλητικό πάνιασμα της επιφάνειάς τους.
6. Κουραμπιέδες καλά προφυλαγμένοι. Αν θέλουμε να τους διατηρήσουμε φρέσκους και ωραίους χωρίς να πάρουν υγρασία, φροντίζουμε να μην τους αφήνουμε εκτεθειμένους στον αέρα και να του σκεπάζουμε καλά.
Ειδήσεις σήμερα
Μερομήνια: Όλη η αλήθεια για τον καιρό των Χριστουγέννων – Έτσι θα κάνουμε γιορτές
Σχολεία: Πότε κλείνουν για Χριστούγεννα και πότε ανοίγουν ξανά
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών για την περίοδο από τις 18 έως τις 22 Νοεμβρίου