Υλικά – Γερμανικοί κουραμπιέδες
275 γρ. αλεύρι
50 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα (χωρίς δέρμα)
50 γρ. αλεσμένα φουντούκια
75 γρ. ζάχαρη
5 φακελάκια ζάχαρη βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. κρύο βούτυρο
1 κ.σ. αμαρέτο ή κονιάκ
2 αυγά (τους κρόκους)
Λίγο αλεύρι
Ζάχαρη άχνη
Λαδόκολλα
Διαδικασία
Ζυμώστε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, τη ζάχαρη, 1 πακέτο ζάχαρη βανίλιας, 1 πρέζα αλάτι, βούτυρο σε κομμάτια, αμάρετο και κρόκους αυγού πρώτα με το άγκιστρο ζύμης του μίξερ και στη συνέχεια για λίγο με τα χέρια σας μέχρι να γίνει λείο. Τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα.
Κόψτε δύο κομμάτια λαδόκολλα. Φτιάξτε τη ζύμη σε δύο ρολά περίπου 30 εκ. το καθένα, δουλέψτε τη με λίγο αλεύρι αν χρειαστεί. Κόψτε περίπου 30 κομμάτια και δώστε στο καθένα σχήμα σαν κρουασάν.
Τοποθετήστε τα πάνω σε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις ή 175 στον αέρα. ψήστε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε με 4 φακελάκια ζάχαρης βανίλιας. Βγάλτε από το φούρνο και κυλήστε τα πάνω στη ζάχαρη να κολλήσει. Αφήστε να κρυώσουν.
Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε είτε σε κουτιά που κλείνουν καλά, είτε σε σκεύη που έχουν καπάκια προκειμένου να διατηρηθεί η τραγανότητα.
Ειδήσεις σήμερα
Τηλεθέαση: Χαμός στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου – Ποιοι σαρώνουν, ποιοι βυθίζονται
Δούκισσα Νομικού: Ξεκίνησε την εβδομάδα με μία εντυπωσιακή φωτογραφία από το στολισμένο σπίτι της